Ko ji gre na treningu, je Tina Robnik dobra na tekmi

Bojan Bauman Bojan Bauman
16.02.2020 21:13

Lučanka je na 56. Zlati lisici prišla do rezultata kariere na težki progi, čeprav naj bi ji bile ravninske tekme pisane na kožo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Na Zlati lisici so Slovenke dočakale najbolj svetle trenutke v sezoni, saj je ob tretjem mestu Mete Hrovat 14. osvojila Ana Bucik, vmes pa je bila na šestem mestu Tina Robnik, kar je za 28-letno Lučanko rezultat kariere. V sezoni, ko se je vrnila po še eni hudi poškodbi, ki je zahtevala več kot enoletno rehabilitacijo, je to tudi njena osebna zmaga.
Uspeh se je nakazoval že v Sestrieru, kjer je veleslalom končala na 15. mestu, paralelnega pa celo na osmem. Toda od takrat je minilo skoraj mesec dni in brez tekem se pogosto zgodi, da tekmovalke izgubijo občutek. "A to mi ni povzročilo negotovosti. Več mi pomeni, da imam za seboj kvalitetne treninge, kar smo imeli. Cel kup tekem mi tega ne bi dal, sedaj sem se lahko oprla na izkušnje s treningov. To mi je pomagalo, da sem lahko dobro smučala, da sem bila sproščena, da sem si zaupala."
Koliko je bila prisotna trema, ker je nastopala pred domačim občinstvom? Kot Lučanka v Podkorenu sicer ni bila domačinka kot Hrovatova. A prav daleč od Tininega doma to prizorišče ni, še zmeraj pa gre za tekmo v Sloveniji, ki jo spremlja ogromno ljudi.
"Mogoče sem čutila drugačne vrste nervoze, a tukaj sem bila v celi sezoni še najbolj pomirjena. Za sabo imam veliko dobrih voženj po progi za trening. Tako si bolj zaupam, verjamem vase, vem, da bom dobra."

Lučanka je bila izjemno vesela šestega mesta.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta