Skakalci hitri, a za Avstrijci, nizka morala atletov

Le redki športniki lahko vadijo v skoraj polnem obsegu, včeraj so začeli naši orli, atleti pa so že lep čas na vadbiščih, toda negotovi, ker ne vedo, kaj bo s tekmovanji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Med prvimi so po sprostitvi vladnih ukrepov skupinsko vadbo začeli smučarski skakalci, ki so marca z odpovedjo dveh tekmovalnih vikendov, med drugim planiškega svetovnega prvenstva v poletih, predčasno zaključili sezono. Glavni trener A-reprezentance Gorazd Bertoncelj je v tradicionalni bazi, na stadionu v Kranju, včeraj zbral vse najboljše, kar skakalni šport pri nas ponuja.

Za začetek na stadionu, konec maja na skakalnico

"Če bi bile normalne razmere, bi se najbrž dobili 14 dni prej. Ampak tu ni nič izgubljenega, saj so fantje po skupnem programu doma začeli individualno trenirati že pred štirimi tedni, pa tudi do sezone je še veliko časa." In čeprav so orli vladno dovoljenje izkoristili ekspresno, priznavajo, da je konkurenca morda korak pred njimi: "Slišali smo, da so nekatere države, predvsem Avstrijci, v posamičnih posamičnih športih že precej spredaj. Protokoli jim že nekaj časa omogočajo vadbo, a verjamem, da to ne bo vplivalo na rezultate v naslednji sezoni."

V času prisilnega premora sta Marcos Tavares in Peter Prevc skupaj sadila hmelj, toda le slednjega pandemija nič kaj ne ovira.
Andrej Petelinsek

Podrlo jim je vse načrte

Še prej so bili na delu slovenski atleti, pred dvema tednoma so se ponekod vrnili na steze, toda še vedno trenirajo zgolj individualno in ne smejo uporabljati fitnes naprav. Predsednik atletskega kluba Kladivar Celje Stane Rozman je povedal, da so imeli v svojih vrstah štiri oziroma tri kandidate za letošnje olimpijske igre v Tokiu, če odštejemo metalko kopja Martino Ratej, ki je suspendirana zaradi dopinga.

Tina Šutej trenira, vendar ne ve, kje bo letos to lahko pokazala.
Igor Napast
Saso Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta