Timi Zajc: "Bil sem neumen, oprali so mi možgane, veliko so me prepričevali." Slovenski orli še niso dojeli, kaj se dogaja

A.L., Z.M., STA
12.12.2020 09:24
Planiško SP v poletih se je prelevilo v pravcato skakalno afero Šmarna Gora. Potem ko je bil iz ekipe izločen Timi Zajc, se je poslovil še glavni trener Gorazd Bertoncelj, ki so mu bile kritike Zajca namenjene.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"Na željo glavnega trenerja sem sprejel odločitev, da se v teh dveh dneh umakne iz Planice," je na posebni novinarski konferenci pred kranjskogorskim hotelom Kompas sporočil predsednik zbora in odbora panoge smučarski skoki pri Slovenski smučarski zvezi Ljubo Jasnič: "Njegov dosedanji pomočnik Robert Hrgota bo prevzel njegovo vlogo na preostalih tekmah v Planici." Naslednji teden bodo vodilni pri SZS odločali, kako naprej. Kaj bo s Timijem Zajcem, še ni jasno. Jasnič računa, da bo letos še tekmoval.

Robert Balen

Je pa po dvojnem odhodu slovenski reprezentanci vendarle uspelo izprositi pri FIS, da se omehča in naredi izjemo pri pravilu, da predskakalci ne smejo nastopiti na uradni tekmi. Tako je zdaj že uradno potrjeno, da bo na nedeljski moštveni tekmi ob Anžetu Lanišku, Boru Pavlovčiču in Domnu Prevcu nastopil tudi Peter Prevc.

Peter si na četrtkovih kvalifikacijah ni prislužil poziva na posamično tekmo, nato pa je v petek nastopal kot predskakalec. Skočil je 212 in 193,5 metra. Morebitni drugi izbor Žiga Jelar je kot predskakalec skočil 198 in 200 metrov. Čeprav Bertoncelj z videnim pri Petru ni bil zadovoljen, ga je zdaj vršilec dolžnosti trenerja Robert Hrgota uvrstil na tekmo.

Robert Balen

Spomnimo, Jasnič je danes na predlog glavnega trenerja slovenske reprezentance v smučarskih skokih Gorazda Bertonclja iz reprezentance najprej izključil Timija Zajca. Razlog za izključitev Zajca so njegovi komentarji po petkovih prvih dveh serijah SP v poletih, so zjutraj sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS).

Dvajsetletni tekmovalec je namreč v petek zahteval, da glavni trener prevzame odgovornost za slabše polete v Planici. Pri SZS pa so šli v zadnjih nekaj urah še korak dlje, saj po lastni odločitvi mehurček zapušča tudi Bertoncelj. "Kar se tiče odločitve trenerja in nato vodje panoge, je vodstvo odločitev podprlo na osnovi pravilnika in etičnega kodeksa, ki ga imamo. Smo pa storili korak naprej na željo glavnega trenerja in sem sprejel njegovo odločitev, da se umakne v naslednjih dveh dneh iz Planice. Robert Hrgota bo prevzel njegovo zastavico in bo vodil tekmovanje naprej. Naslednji teden bo sta zasedala strokovni svet kot odbor za skoke in nordijsko kombinacijo, tam se bomo odločili, kako naprej," je poudaril Jasnič.

Matevž Peršin

Izrazil je obžalovanje, da se to dogaja ravno med domačim SP v poletih. "Nič kaj lepih stvari nimamo. Moram reči, da mi je težko, ker se to dogaja v Planici, pred ljudmi, ki so to pripravili in ki imajo skoke radi, a včasih se je treba odločiti tako, kot smo se odločili," je pojasnil vodja panoge.

Bobo

Vodenje reprezentance v Planici bo v naslednjih dveh dneh prevzel Robert Hrgota, sicer Bertoncljev pomočnik. Še enkrat so iz SZS izpostavili, da Timi Zajc ni nepreklicno izključen iz A-reprezentance, ampak zgolj iz svetovnega prvenstva v Planici.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta