Bi radi v jesen stopili z mehko in sijočo kožo? Potrebujete le 3 sestavine in žlico

20.09.2021 06:00
Poletja je konec. Koža, ki smo jo med toplo sezono izpostavljali soncu, jo mazali z zaščitnimi kremami za sončenje in hranilnimi losjoni, da bi si čim dlje ohranili zagorelost, se spreminja v suho, mestoma so opazni temnejši ali svetlejši madeži, komolci in kolena so rahlo poroženeli, celulit je spet viden. Napočil je čas, da poskrbimo za kožo. Za to je primeren piling telesa.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia
Profimedia

Kdor je kolikor toliko iznajdljiv, si bo piling pripravil kar doma. Uporabite lahko katerokoli sestavino, ki je malo bolj groba od navadne kreme. Seveda ne preveč, da si ne bi pretirano podrgnili povrhnjice in poškodovali zgornje plasti. Le odmrle celice je treba odstraniti in hkrati kožo nahraniti s sestavinami, ki ji vrnejo mehkobo, vlažnost in sijaj. No, naj deluje vaša domišljija. Pa pobrskajte po shrambi, kopalnici, kuhinjskih omarah.

Od sladkorja do marmelade

Kaj ste našli? Sladkor? Seveda! Sladkor, pomešan z mlekom in medom, denimo. Ali s kakšnim razredčenim eteričnim oljem. Zagotovo imate pri roki olivno ali bučno olje, morebiti olje iz koruznih kalčkov, smetano. Zmešajte v primerno maso in si zdrgnite telo, posebno pozornost namenite komolcem, kolenom, zadnjici, ramenom, petam, skratka, tistim delom telesa, kjer je več odmrle, trde kože.

Enako se lahko doma znajdete tudi z morsko soljo, naj bo groba ali mleta po vašem okusu, kolikor prenese vaša koža. Dodajte ji olivno olje, sok limone. Ali pa citronovo, mandljevo, sivkino olje. Kar vam pač bolj diši. Vsako od teh vam bo kožo nahranilo, jo zmehčalo, delci soli pa jo bodo še nežno zmasirali, kar bo poživilo cirkulacijo.

Profimedia

Po kozmetičnih salonih ali termalnih centrih delajo še pilinge z eteričnimi olji kamilice, ylang-ylanga ali sivke, ki tudi izboljšujejo prekrvitev telesa, čistijo kožo in odvajajo toksine. Koža postane mehka in negovana.

V nekaterih profesionalnih lepotilnih centrih delajo piling tako, da stranko najprej napotijo za četrt ure v savno: V savni se zaradi pare in visoke temperature odprejo pore in hitreje izločijo strupene in odvečne snovi iz kože. Potem nadaljujejo tretma s klasičnim pilingom. Kreme po navadi vsebujejo snovi, ki so zrnčaste oblike, glicerin, limonin sok in druge dodatke. Prisegajo pa tudi na piling s poprom (piling z začimbami), in sicer mešanico črnega popra, ličija in jamajskega popra. Ta piling daje koži izrazit lesk. Delajo tudi čokoladne obloge, ki so sproščujoče in zelo hranljive za kožo. Posebno doživetje so pilingi iz marmelade, makovih semen, soli in masla shea.

Domači piling

Kozmetičarji svetujejo, da piling telesa prepustimo njihovim izkušenim rokam, saj nas bodo laže zmasirali po hrbtu in na zadnjih straneh telesa, kot bi se mi sami. Priporočajo, da jih obiščemo vsaj dvakrat na leto, pred sezono in po njej, da kožo pripravimo za poletje in zunanje vplive.

Profimedia

Če pa vztrajate pri domačem pilingu, si boste v trgovini kupili ustrezne izdelke ali pa, kot smo že zapisali, naredili svoj preparat. Eden od izdelkov na trgu je recimo obogaten s karitejevim maslom. Je bogat kremni piling, zasnovan posebej za potrebe suhe in zelo suhe kože. Negovalna formula je obogatena s petimi odstotki karitejevega masla in blažilnim oljem iz pšeničnih kalčkov za resnično nežen piling brez draženja in izsuševanja. Zdrob iz orehovih luščin odstrani odmrle kožne celice in vse nečistoče ter naredi kožo satenasto mehko in popolnoma čisto.

In še nekaj zelo domačega: kavni piling. Skuhajte si zelo gosto turško kavo, dodajte isto količino grobe morske soli in olivnega olja. S kombinacijo masla shea (dobili ga boste v lekarni ali specializirani trgovini, če pa ne, uporabite kakavovo maslo) bo ta piling na vašo kožo deloval spodbujevalno in z dolgotrajnim negovalnim učinkom. Ista zmes, vendar brez soli, pa bo za oblogo, po kateri boste prijetno dišali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta