Draga ličila niso vredna nič, če jih ne znamo uporabiti: Kako ne narediti maškare iz sebe?

Bonbon Bonbon
19.06.2023 13:50

Pomembno je, da znamo oči lepo poudariti in z načinom ličenja odpraviti morebitne nepravilnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Pri izbiri senčil je pomembno, da poleg barve oči in polti upoštevamo tudi barvo las in obliko oči. Velikokrat pa pri izbiri senčil upoštevamo tudi aktualne modne smernice in priložnost, za katero potrebujemo makeup. Senčila so lahko v obliki pudra, gela, svinčnika ali kreme. S senčilom lahko spremenimo videz obraza, optično povečamo oči, poudarimo ali pa poglobimo veke.

Področje okrog oči in vek še pred nanašanjem senčila posvetlimo s svetlim korektorjem, saj se barva vek in kože okoli oči razlikujeta od barve kože obraza. Nato nanesemo tekoči puder in ga utrdimo s pudrom v prahu, ki popije odvečno maščobo. Tako pripravimo oči za nadaljnje ličenje.

Profimedia

Kakšen način ličenja oči bomo izbrale, je odvisno od oblike naših oči. Pri nanašanju senčil bodimo nežne in ne raztegujmo veke. Obe očesi naličimo simetrično.

Seveda pa moramo pri načinu ličenja upoštevati tudi obliko oči. Izbuljene oči, denimo, bomo ličile tako, da bomo svetlo barvo nanesle pod obrv in ob zunanjem robu oči. Po veki neposredno ob trepalnicah nanesemo temnejšo barvo. Za trepalnice uporabljamo le malo tuša, trepalnice pa poudarimo samo ob korenu.

Nabrekle vrečice pod očmi najprej premažemo s svetlim korektorjem, šele nato nanesemo puder. Senčilo na veke nanesemo glede na velikost in obliko oči.

Če imamo viseče veke, bomo svetlo barvo nanesle ob notranjem očesnem kotu pod obrvjo in nad trepalnicami, pod celotno dolžino obrvi nato namažemo bled odtenek. Temnejše, temne sence nato nanesemo po visečem delu veke vse do zunanjega roba navzgor proti obrvi.

Tudi pri majhnih očeh bomo uporabile svetlo barvo, ki jo bomo nanesle pod obrvjo. Zunanji in notranji rob veke pobarvamo z nežnim odtenkom barve, sredino veke pa temneje. Obrisi in črte okoli vek majhnih oči so prepovedane. Z maskaro poudarimo trepalnice, še posebej konice trepalnic.

Profimedia

Velike oči prenesejo vsakršno ličenje. Lahko potegnemo črto po zgornjem robu veke, ali s svinčnikom za obrobo črto na spodnji veki, veko tej barvi primerno senčimo. Ne pretiravajmo s tušem za trepalnice.

Kadar je razdalja med očmi zelo majhna, pod obrvmi in po veki nanesemo svetlo barvo, potem pa na veko in proti obrvi navzgor temnejšo barvo. Z maskaro poudarimo trepalnice ob zunanjem kotu oči.

Za udrte oči je primerno zelo svetlo senčilo, ki ga nanesemo pod lokom obrvi, na veke pa sence v naravnih tonih, kot je denimo slonokoščena. Trepalnice močno poudarimo in zavihamo, da "odpremo" oči.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta