Svoja telesa raziskujemo različno: V katerih letih so moški in ženske najbolj razpoloženi za spolnost?

D.Ži
07.12.2023 11:12

Ni nujno, da najboljše spolne odnose v življenju doživimo v času pubertete. Leta prinesejo samozavest in izkušnje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Statistika je pokazala, da so moški najbolj uživali v seksu v 17. in 18. letu življenja.
Profimedia

Ste že slišali za izraz spolni vrhunec? Čeprav se na prvi pogled sliši, kot da govorimo o orgazmu, se ta izraz nanaša na obdobje življenja, ko imamo največ zanimanja za seks, ko nam je najbolj udobno in ko o njem največ razmišljamo.

Čeprav je logično sklepati, da spolni vrhunec doživimo v mladosti, raziskave kažejo, da je to daleč od resnice. Knjige slavnega raziskovalca Alfreda Kinseyja nam povedo veliko zanimivih dejstev o tej temi.

Napačno je na primer prepričanje, da je naš spolni nagon najmočnejši v puberteti ali mladostništvu, še bolj zanimivo pa je dejstvo, da moški in ženske vrhunec spolnega nagona doživijo v različnih obdobjih življenja.

Zaupanje in samozavest pomembno vplivata na kakovost spolnosti.
Profimedia

V eni od svojih študij je Kinsey vprašal moške in ženske, v katerih letih so doživeli najboljši seks, kdaj so v njem najbolj uživali in kdaj so doživeli največ orgazmov.

Statistika je pokazala, da so moški najbolj uživali v seksu v 17. in 18. letu življenja, ženske pa precej kasneje.

Ženske namreč svoj spolni vrhunec doživijo šele v srednjih tridesetih, glavni razlog pa je samozadovoljevanje.

Ko ženska doseže določena leta in se najde, postane bolj zadovoljna s svojim telesom, zato tudi bolj sproščena. Z videzom se ne obremenjuje več, izbira poze, ki so ji udobne in prijetne, in ne tistih, v katerih je videti privlačna. Ženska takrat ve, kaj hoče in ji ni problem povedati.

Ko govorimo o moških spolnih izkušnjah, je to običajno v kontekstu števila žensk, s katerimi so spali, ter vseh taktik in strategij, ki so se jih naučili med spolnim življenjem. Tako se z leti ženske učijo o sebi, moški pa o ženskah. In to je popoln recept za dober seks pozneje v življenju, piše hrvaški portal Zadovoljna.dnevnik.hr.

Zrelejše ženske bolj javno povedo, kaj je tisto, kar jim povzroča večji užitek.
Profimedia

Mlajša dekleta niso vešča sporočanja svojih želja in potreb partnerjem, nezadovoljstvo s svojim telesom pa najbolj vpliva na njihovo spolno življenje. V neki raziskavi je na primer kar 30 odstotkov deklet priznalo, da med seksom poskuša skriti trebuh, zato so raziskovalci zlahka našli povezavo med dobrim seksom in samozavestjo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta