Bo hotel Celeia v Celju lastnika Aleksandra Jančarja postal samski dom?

Rozmari Petek Rozmari Petek
06.05.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hotel Celeia Celje ni več nenaseljen, a v pravi hotelski vlogi ne.  
Rozmari Petek

Osem let zatem, ko je na prvo delovno jutro v letu 2014 podjetje Administrator, tedaj v lasti Aleksandra Jančarja, v družbi varnostnikov in odvetnika Francija Matoza iz Hotela Štorman nagnalo vse osebje na parkirišče in hotel prevzelo, je slika hotela, ki sedaj nosi ime Celeia, vsaj na videz precej podobna. Tudi te dni so okoli hotela napeljani opozorilni trakovi varnostne službe, vrata so na strežaj odprta, vse gostinske kapacitete, terase, vrtovi pa na veliko samevajo. "Ni še čisto jasno, kaj bo. Za sobe se ve, namenjene so samskim moškim oziroma samskim parom brez otrok. Kaj bo z gostinskim delom, se še ne ve," smo mimogrede izvedeli od delavcev, od sosedov pa, da nekaj tujcev, ki delajo v Sloveniji, v sobah, ki so se marca omenjale tudi kot možne nastanitvene kapacitete za ukrajinske begunce, že prebiva.

Uradne informacije skope

Uradno o tem ni mogoče izvedeti ničesar. Spletna stran Hotela Celeia, ki ga od prvega lockdowna marca 2020 niso več odprli, ne deluje, direktor podjetja Eurotas hoteli, pod katero sodi tudi Hotel Celeia, Aleksander Pinter pa o sobah za tuje delavce ne govori. "Hotel je trenutno še zaprt, a stališče je, da če bi ga odpirali, bi ga odpirali zadnjega. Je pa opcijsko tudi varianta dezinvestiranja," pravi Pinter. Na konkretno vprašanje, da se govori o preureditvi hotelskih sob v sobe, namenjene predvsem tujim delavcem, odgovarja: "Ne, ne moremo jih preurediti kar v stanovanja, še vedno namembnost ostaja enaka. Zaenkrat. Kot rečeno, hotel trenutno ne obratuje za zunanje goste, obstaja možnost dolgoročnega najema namestitvenih kapacitet in zaenkrat je to to. Kot sem omenil, pa obstaja tudi opcija dezinvestiranja."

Hotel Celeia Celje 
Rozmari Petek

Domnevni kupec govorice zanikal

Po Celju sicer že krožijo govorice, da je hotel praktično že prodan - a da so kupci morali soglašati s tem, da hotel nikoli več ne bo ponujal hotelskih kapacitet. Kot eden od možnih kupcev se omenja Enes Draganović, ki ima v Arnovskem gozdu svoj Hotel A. Poklicali smo ga, a je to, da naj bi bil kupec, zanikal. Po njegovem vedenju naj bi se za Hotel Celeia zanimal njegov sorodnik. "O govoricah težko govorim, marsikaj se sliši. Konkretno lahko le povem, kakšno je trenutno stanje," poudarja Pinter. "In to je, da zaenkrat hotel še ni prodan. Dezinvesticija, ki sem jo omenil, pa pomeni, da obstaja tudi možnost prodaje."

Bolj konkretne sklepe o prihodnosti Hotela Celeia naj bi sprejeli v mesecu dni. "Takrat bom lahko kaj več povedal. Ker je to vezano na lastnika, mi hotele le upravljamo. Torej, hotel trenutno ne obratuje, niti gostinski del, tehtali smo različne možnosti, kako bi lahko hotel zagnali. Trenutno stanje po covidu ni tako obetajoče, kot smo si želeli, ni toliko povpraševanja. Zato smo se tudi odločili, da ga ne odpremo. Malo se čisti okolica in obstaja možnost modela dolgoročnega najema namestitvenih kapacitet. V kakšni obliki, na kakšen način, po kakšnem ključu, pa moramo še doreči z lastnikom," sklene Pinter. Ta vikend sicer odpirajo Hotel Arena v Mariboru, nato še Hotel Barbara v Fiesi, medtem ko ostali hoteli, Hotel Piran, Hotel Portorose in celjski Hotel Evropa, obratujejo.

 Celjska koča 
Franc Kramer
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta