Izposojevalnica v Velenju bo, a jo morajo napolniti

rp
28.02.2024 07:00

V okviru Centra ponovne uporabe zaživela velenjska različica Knjižnice reči, poimenovana Izposojevalnica stvari.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Orodij, ki jih uporabljamo enkrat ali dvakrat na leto, si ni smiselno kupiti, temveč izposoditi. 
Tina Recek

Kot smo v Večeru poročali že decembra, bo letos po vzoru ljubljanske Knjižnice reči v Velenju zaživela Izposojevalnica stvari. Gre za koncept, ki omogoča, da si ljudje sposodijo orodja in druge stvari, ki jih letno potrebujejo morda enkrat ali dvakrat, zato je nesmiselno, da si jih zgolj za to kupijo. S tem manj obremenijo okolje in tudi družinski proračun. "V Centru ponovne uporabe Velenje in v Zbirnem centru Velenje (ZEOS kotiček) od 28. februarja do 22. marca poteka zbiralna akcija aparatov, orodja in predmetov za souporabo. Veseli bomo podpore in soudeležbe podjetij in občanov, ki lahko donirajo delujoče aparate in orodja v souporabo," svoje občane k sodelovanju vabijo na Mestni občini Velenje.

Že jeseni so med občani izvedli anketo, na podlagi katere so dobili spisek želenih reči za souporabo. "Občani bi si najraje izposodili male gospodinjske aparate (globinski, vodni sesalnik, parni čistilnik, sušilnik sadja), orodja za urejanje okolice (električne škarje za obrezovanje, frezo za sneg, teleskopsko žago), razno orodje, predmete za piknike in tehnične pripomočke za zabave, pripomočke za prosti čas in pripomočke za ustvarjanje, kot je denimo šivalni stroj," so našteli. Kdaj točno bo Izposojevalnica stvari zaživela, še niso sporočili. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta