(FOTO) PU Maribor: Pri Pesničanu našli več ogromno konoplje, v Kungoti pri 40-letniku poleg konoplje še orožje

M.R.
20.09.2024 07:24

Mariborski kriminalisti so v torek na podlagi sodne odredbe opravili dve hišni preiskavi pri 41-letnemu osumljencu iz Pesnice, pri tem pa našli kar osem prirejenih prostorov za gojenje konoplje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prirejeni prostori za gojenje konoplje, ki so jih kriminalisti odkrili pri Pesničanu.
PU Maribor

Zasegli so 305 sadik konoplje, 42 kilogramov že posušene konoplje, večjo količino za vzgajanje rastline in drugih predmetov, so danes sporočili z mariborske policijske uprave. V preteklosti so ga že večkrat obravnavali za tovrstna kazniva dejanja, so še dodali policisti. 

Pu PU Maribor

Osumljenca so pridržali in ga s kazensko ovadbo pripeljali pred dežurnega preiskovalnega sodnika, ki je zoper njega odredil sodno pridržanje. V ovadbi mu očitajo kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Za tovrstno dejanje je predpisana zaporna kazen od enega pa do desetih let.

PU Maribor

Kungota: Poleg konoplje imel še arzenal orožja

Policisti s postaje v Šentilju pa so obravnavali 40-letnika iz Kungote. Med preiskavo so v gozdu v bližini njegovega doma odkrili 48 sadik konoplje, v sklopu hišne preiskave pa še 13 rastlin.

Zasežena konoplja pri 40-letniku iz Kungote
Pu Maribor

Moškega obravnavajo tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Zato so mu zasegli dve pištoli, deset kosov drugega orožja on 870 nabojev različnega kalibra. Za orožje je imel ustrezne listine, so sporočili s PU Maribor. 

Zaseženo orožje pri 40-letniku iz Kungote
Pu Maribor
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta