Mos letos obiskalo okrog 65.000 obiskovalcev, sodelovalo 650 razstavljalcev z več kot 1100 blagovnimi znamkami

STA, M.D.
22.09.2024 13:29

Mednarodni obrtno-podjetniški sejem (Mos), ki se je začel v sredo, danes pa zapira svoja vrata, je letos obiskalo okrog 65.000 obiskovalcev. To je približno toliko kot lani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjski Sejem

Kot je danes za STA ocenila predsednica upravnega odbora družbe Celjski sejem Nina Ermenc Pangerl, so z obiskom zadovoljni. Ermenc Pangerl je dejala tudi, da so na Mosu zabeležili veliko poslovnih obiskov, kar je bil tudi cilj letošnjega dogodka. Za naslednje leto v družbi Celjski sejem pripravljajo še več sejemskih vsebin, še večji poudarek pa bo na poslovnem delu, saj želijo, da podjetje Celjski sejem in Mos res postaneta središče poslovnega sveta.

Kot je ob odprtju sejma povedal gospodarski minister Matjaž Han, je Mos prava tradicija obrtništva v Sloveniji in prikaz, kaj se z obrtništvom lahko naredi. Za ministra je Mos stičišče, kjer se ljudje srečujejo, se pogovarjajo, predstavljajo svoje projekte in programe, poslujejo. Prav tako predstavlja tradicijo, ki jo je treba spoštovati, je dodal.

Na sejmu je med drugim potekal forum na temo trga dela, spregovorili so o konkurenčnosti in potrebnih reformah. V prvem delu foruma sta se na temo trga dela soočila predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) Blaž Cvar in minister za delo Luka Mesec, na temo konkurenčnosti in potrebnih reform pa predsednik Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Tibor Šimonka in minister Han.

Letos je na Mosu sodelovalo 650 razstavljalcev z več kot 1100 blagovnimi znamkami. Neposredni razstavljalci so prišli iz devetih držav, zastopane blagovne znamke pa iz 26 držav.

Letošnji Mos, ki je potekal pod sloganom Skočite iz okvirjev, je bil usmerjen na pet področij. Mos Dom je bil osredotočen na trajnostne energetske rešitve, gradnjo in obnovo bivalnega okolja, Mos Turizem na trajnostni in zeleni turizem, kulinariko, kamping in karavaning, Mos Plus na izdelke in storitve za prosti čas, zdrav način življenja in e-mobilnost, Mos Tehnika in digitalizacija na opremo, tehnologijo in digitalne rešitve za pametno prihodnost, Mos B2B pa na priložnosti za poslovno sodelovanje in karierni razvoj.

Novost letošnjega sejma pa so bili t. i. poslovni dnevi, namenjeni mreženju, sklepanju poslov in predavanjem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta