Policisti v le štirih urah nadzora na cesti zaznali prek sto kršitev

V. K.
27.12.2019 17:17

Današnji poostreni nadzor na cestah Policijske uprave Celje terjal več ukrepov policistov, saj vozniki v veliki meri kršijo predpisana pravila vožnje. Poziv k strpni vožnji ob upoštevanju pravil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ne telefonirajte med vožnjo.
Andrej Petelinšek

V današnjem štiriurnem poostrenem nadzoru cestnega prometa, ki je potekal na celotnem območju Policijske uprave Celje, torej na Celjskem in Koroškem, so policisti zaznali 114 kršitev cestno prometnih predpisov. 50 voznikov ni uporabljalo varnostnih pasov (od tega dva ne pri otroškem varnostnem sedežu),  45 voznikov je med vožnjo uporabljalo mobilne telefone, dva sta kršila cestno prometnih predpise do pešcev. Predpise je kršilo tudi 17 pešcev.
Na območju Mozirja so policisti Policijske postaje Mozirje vozniku, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu in je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli vozilo.  S Policijske uprave Celje posebej opozarjajo na slabe razmere v cestnem prometu zaradi vožnje pod vplivom alkohola, nepravilne strani in smeri vožnje in slabo koncentracijo voznikov med vožnjo. Pozivajo k strpni vožnji ob upoštevanju pravil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta