Premiera celjske glasbene skupine Klon. Kdo je skrivnostni pujs?

Klara Podergajs
25.02.2021 09:55
Celjska glasbena skupina Klon jutri s premiero svojega glasbenega filma, ki je plod sodelovanja benda z regionalnimi odrskimi delavci. Je alternativa klasičnim spletnim koncertom.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posnetek iz filma, ki so ga snemali v Celjskem domu
Gregor Videc

Jutri, v petek, ob 20. uri bodo na platformi Youtube predstavili svoj izdelek. Do povezave filma lahko dostopate preko uradnega dogodka na facebooku Klon - Live1. Gregor Videc, frontmen skupine in kitarist, je povedal, da so za 30-minutni film porabili veliko ur razmišljanja, snemanja in montaže: "Porodila se je ideja, da bi naredili koncert, ga posneli v živo. Spremljali smo spletne koncerte in podobne stvari, nič nam ni bilo všeč. Vse je bilo v praznih dvoranah, bendi so stlačeni na odre, ni tistega občutka. Mi smo obrnili koncept in se odločili, da naredimo glasbeni koncertni film."

Povezali so se z lokalnimi partnerji in organizacijami. V filmu bodo odigrali sedem skladb iz njihovega prvenca Klon 1. Dodali bodo zgodbo, ki bo povezovala skladbe med sabo, da bo imelo dogajanje smisel. Ne bo manjkal niti pujs, motiv, ki jih spremlja že od začetka. "Za prostor snemanja smo izbrali Celjski dom, kjer smo 31. januarja 2020 odigrali svoj prvi koncert. Našega pujsa smo naredili za hišnika te mogočne stavbe. Pujs zasliši zvok in začne raziskovati, kaj se dogaja. Ugotovi, da igra njegov najljubši bend. Po mukah iskanja nas le najde in se nam pridruži na odru, kjer z nami odigra eno skladbo," je opisal dogajanje filma Videc. V bendu ostajajo skrivnostni, kdo je skriti glasbeni gost pod masko pujsa, in bodo njegovo identiteto razkrili prav na koncu filma.

Glasbena skupina Klon iz Celja 
Rok Šuster

Skupina Klon kot štiričlanska zasedba deluje od leta 2018. So rokenrol skupina z vplivi hardrocka, punkrocka, klasičnega rocka in metala. "Smo en tak zvarek celjskih skupin, ki obstajajo ali so obstajale. V različnih bendih igramo že mnoga desetletja," je povedal Gregor Videc. V času epidemije so se jim sicer podrli načrti za predstavljanje svoje prve plošče po številnih koncertih. Po začetnih štirinajstih dneh zgubljenosti so kmalu našli navdih in poprijeli za instrumente. Videc je povedal, da so dobili idejo, "da povzamemo nekako dogajanje. Naredili smo hudomušno besedilo in posneli štiri skladbe, ki imajo to isto besedilo, so pa v štirih različnih glasbenih interpretacijah." Poleg tega so še vedno promovirali prvo ploščo, dve skladbi sta postali tudi popevki tedna na Valu 202.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta