Če korona ne more do živega OP ZDA, kdo mu sploh lahko

Aleš Mišič Aleš Mišič
31.08.2020 09:00

Novak Đoković je nesporen favorit drugega turnirja za grand slam v premešani sezoni. Američani upajo, da bo Serena Williams v okrnjeni konkurenci ujela enega zadnjih vlakov do rekorda

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

V New Yorku se danes začne drugi grand slam sezone, prvi po začetku koronavirusne krize, moral pa bi biti četrti, zadnji letos. Turnir vseh turnirjev, teniški ples na sveti travi v londonskem Wimbledonu je bil namreč odpovedan, najprestižnejši turnir na pesku, pariški Roland Garros pa prestavljen na jesen. So se pa najboljši tenisači, ki se ne bojijo kuge današnjega časa, v ameriškem velemestu že teden dni ogrevali na turnirju nižjega ranga, serije Masters, ki bi moral biti v Cincinnatiju, a so ga zaradi covida prestavili v New York.

Sponzor Federerja ne pusti oditi

Nekaj najboljših bo zaradi strahu pred okužbo manjkalo v moški in ženski konkurenci, v kateri ne bo šest igralk od osmih najboljših na lestvici WTA, med njimi prve nosilke Ashleigh Barty iz Avstralije ter lanske zmagovalke, Kanadčanke Biance Andreescu. Že v normalnih razmerah je pri dekletih težko napovedati favoritinje, še težje v kriznih, bo pa zagotovo na domačem prizorišču največ zanimanja požela 38-letna šampionka Serena Williams. Kljub temu da mamica ni več v najboljših teniških letih in niti v formi, na zadnjem mastersu se je poslovila v tretjem krogu, ameriška športna javnost nadvse upa, da ji bo uspel mali čudež, po katerem bi osvojila še en naslov na turnirjih za grand slam. Ima jih že 23 in s 24. bi se izenačila z rekorderko Margaret Court.

Serena Williams 
Epa
Epa

Juvanova in Cokan kršila pravila

Kako stroga so pravila v New Yorku, je Juvanova spoznala ob ogledu polfinalnega obračuna mastersa med Viktorijo Azarenko in Johanno Konto, ki ga je - kot turnir zaradi odpovedi Naomi Osaka v finalu - dobila Belorusinja. Na tribuni so Ljubljančanko in njenega trenerja Robija Cokana opozorili, da sedita preblizu skupaj, zaradi česar sta se morala malce oddaljiti. "Druženje je omejeno, ni stikov, ni objemanja. Najbolj pogosti so pozdravi s komolci. Nekaterim puncam je težje, drugim manj, veliko pa jih sploh ni prišlo v ZDA," je dejala 19-letnica.

Kaja Juvan
Saso Bizjak

Bedene zadovoljen z žrebom

V prvem krogu Slovenko danes predvidoma ob 20. uri čaka 21-letna Američanka Usue Maitana Arconada, sicer 128. igralka sveta, s katero še ni igrala. "Ne poznam je preveč dobro. Z ekipo bomo naredili taktiko, drugo pa je odvisno od izvedbe. Verjamem, da mi lahko uspe," je optimistična devet mest višje rangirana in dve leti mlajša Juvanova.

Bedeneta je prejšnji teden Medvedjev ustavil v tretjem krogu, s takšnim rezultatom ta teden bi četrtič ponovil uspeh kariere na grand slamih. 
Epa

New York podoben olimpijskemu Riu

Še en nekdanji Branikov tenisač se je po mednarodni karieri odločil za trenersko delo. Iztok Božič se je z levega dravskega brega v Mariboru preselil na desnega k Železničarskem teniškem klubu. Glede prvega favorita v moški konkurenci tudi zanj ni dvoma. "Novak Đoković, če ne bo imel slabega dne. Račune mu lahko morda prekriža Medvedjev, dvomim pa, da Tsitsipas, ali kdo drug od mlajših." Na ogrevanju za odprto prvenstvo ZDA mu velikih težav v polfinalu ni povzročil Rus, pač pa krvnik Medvedjeva v četrtfinalu - Španec Roberto Bautista Agut. Đoković je po polfinalu športno priznal, da je bil Španec boljši, in se čudil svoji letošnji 22. zaporedni zmagi. Tej je po izgubljenem prvem nizu dodal še finalno v dvoboju s Kanadčanom črnogorskih korenin Milošem Raonićem.

En pokal je Srb v New Yorku že dvignil, morda lahko še drugega. 
Epa

Nadal lahko ima težave v Parizu

Iztok Božič: "Račune Novaku Đokoviću lahko morda prekriža le Danil Medvedjev."
Andrej Petelinšek
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta