(FOTO) Kristjan Čeh v olimpijski finale s tretjim mestom: Še so rezerve, to bom pokazal jutri

Ptujski atlet je s tretjo daljavo dneva, 65,45 metra, dosegel boj za kolajne v metu diska, ki bo jutri v Tokiu v večernem terminu, po slovenskem času pa ob 13.15.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kristjan Čeh si je že s prvim metom zagotovil finale.
STA

Prvi dan atletskih tekmovanj na osrednjem olimpijskem stadionu, kjer je potekala tudi slovesna otvoritev in še zaključek bo, je bil uspešen za Kristjan Čeha, ki je suvereno opravil s kvalifikacijami. Brez težav je že v prvi seriji disk vrgel kar 65,45 m. To sicer ni zadostovalo za avtomatičen vstop v boj za kolajne (norma je bila visoka - 66 metrov), toda po najbrž je ptujski atlet takrat že vedel, da bo ponovno na prizorišču jutri zvečer, oziroma ob 13.15 po slovenskem času. "Prvi met je bil že dovolj, to sem vedel. Takrat sem se sprostil in vrgel še čez 66 metrov, ampak z malim prestopom. Zadovoljen sem s tekmo, tudi tehnično, zdaj pa fokus le še na jutrišnji finale," je povedal 22-letnik iz Podvincev.

Čehov trener Rok Predanič
STA

In kako je doživel olimpijski debi? "Bilo je v redu, bil sem kar precej nervozen, spal sem bolj tako ... ne kot dojenček. Pred metom pa sem čutil, da gre zares, ampak sem dobro opravil delo." V prvi skupini sta bila od njega uspešnejša le prvi favorit Šved Daniel Stahl (66.12 m) in Litvanec Andrius Gudzius (65,94 m). Tretji je bil Avstralec Matthew Denny (65,13 m). V svoji skupini je bil 22-letnik, ki je prišel v Tokio z drugo daljavo sezone na svetu, najuspešnejši. V tretji seriji je njegov disk padel na travo pri 63,34 m. "Čutim, da so še rezerve in to bom poskušal pokazati jutri," je obljubil atlet ptujskega kluba. 

STA

V kvalifikacijah na 100 metrov je nastopila Maja Mihalinec Zidar je s svojim najboljšim izidom sezone postavila 44. čas in izpadla iz nadaljevanja. Mozirčanka je imela letos nekaj težav s poškodbo, bo pa v Tokiu nastopila še enkrat na 200-metrski razdalji. 

Maja Mihalinec Zidar je dosegla osebni rekord, a je bilo vseeno premalo za uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja.
STA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta