Ljubljanski odbojkarji prizadejali mariborskim prvi poraz

31.10.2021 09:42
Serijski državni prvaki so po izgubljene uvodnem nizu v nadaljevanju zaigrali kot prerojeni in zasluženo zmagali.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

Osrednja tekma 5. kroga državnega prvenstva odbojkarjev je bila v dvorani Tabor v Mariboru. Spoprijeli sta se ekipi, ki sta bili še edini brez poraza - Merkur Maribor, ki ima po vnaprej odigrani tekmi 8. kroga in zmagi 3:1 proti Calcitu na vrhu lestvice 15 točk, ACH Volley Ljubljana pa s tekmo manj 12. Tekma se je končala z zmago ljubljanskih odbojkarjev z rezultatom 3:1 (21:25, 26:24, 25:15, 25:17), ki so se s tremi točkami povzpeli na vrh lestvice.

Mariborčani so tekmo začeli odlično. Z neugodnimi začetnimi udarci, čvrsto igro v bloku in uspešnimi napadi so spravljali v težave tekmeca in sredi niza povedli 16:13. Tudi v nadaljevanju so držali niti igre v svojih rokah, povedli 24:21 in nato osvojili zmagovito točko v nizu. V drugem nizu je bila igra izenačena, ekipi sta se menjavali v vodstvu, a si nobena ni priigrala občutnejše prednosti. Tudi zaradi slabega izvajanja začetnih udarcev, saj je bilo na obeh straneh veliko zgrešenih. Če je bil Ahmed Ikhbayri v prvem nizu najboljši mož mariborske zasedbe, sta bila v drugem Žiga Donik in Roland Gergey, pri gostih pa se je z neugodnimi začetnimi udarci in uspešnimi napadi odlikoval Alen Šket, v minuli sezoni član državnih prvakov iz Maribora. ACH je v končnici povedel 24:22, toda Merkur se ni predal in izničil prednost tekmeca. Pri vodstvu Ljubljančanov 25:24 pa je Šket z asom dosegel točko za izenačenje v nizih.

Nezanesljiv sprejem v ekipi gostiteljev je bil v uvodnih minutah tretjega niza razlog, da so gostje povedli 7:2 in 11:5. Gostitelji so igrali brez žara in naredili tudi veliko napak, gostje pa navdahnjeno, zbrano in odločno. Točke so osvajali v serijah, ko pa so povedli 20:11, je bilo jasno, da bodo osvojili niz.

Šket je tudi v četrtem nizu odlično izvajal začetne udarce in dosegal točke v napadu. Kot bi mignil je bilo 14:9 za goste, ki so igrali v visokem ritmu. Napadalnost Ikhbayrija in Donika je otopela, tudi drugi mariborski odbojkarji so igrali slabo in serijski državni prvaki so zlahka osvajali točke. Igrali so domala brez napake, ves čas vodili, v končnici povedli 20:11 in tekmo mirno pripeljali do konca.

V mariborski ekipi je Gergey dosegel 17 točk, Ikhbayri 10, v ljubljanski pa se je z 20 točkami izkazal Šket.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta