Ptujčani, namestite dodatne mreže

Uroš Gramc Uroš Gramc
08.06.2020 06:20

Kristjan Čeh je na prvi tekmi sezone po 21 letih od meta Igorja Primca prestavil slovenski mejnik v metu diska

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podvinčan se je s to daljavo v Domžalah zavihtel v svetovno špico. 
Instagram Azs

Le ena tekma v sezoni je bila potrebna, da je padel kar 21 let star državni rekord v metu diska. Igorja Primca je v zgodovino poslal Kristjan Čeh, 21-letni atlet AK Ptuj, ki je od lanskega naslova evropskega prvaka med mlajšimi člani v šele prvem letu v tej kategoriji naredil skokovit razvoj. Svoj osebni rekord je izboljšal za skoraj dva metra in pol, Primčevo znamko iz prejšnjega tisočletja pa tudi izboljšal za natanko meter in pol. Disk je padel na tla pri 66,29 metra.
"Mogoče sem pričakoval rekord, vendar takšnega meta pa ne. Vedel sem, da sem v dobri formi, to se je potrdilo že na treningu. Met se mi je zdel fenomenalen, mogoče je bil to trenutno moj popolni met. Ko sem izpustil disk iz rok, sem pričakoval 64 metrov, več pa ne. Potem pa slišim 66," kar ni mogel verjeti 21-letnik iz Podvincev, vasi le streljaj od Ptuja. Na mitingu v Domžalah sicer ni imel konkurence, le štirje so tekmovali, a Čehu niso bili konkurenčni, da se je ta boril zgolj s sabo. "Še sam ne vem, kaj se je zgodilo, da je prišlo do te daljave. Mogoče je bila ravno pravšnja mešanica energije in adrenalina. Kar zgodilo se je. Ker želja je res bila po tekmovanju, bilo je prvo v poletni sezoni, ampak takšna želja pa tudi ni bila, haha. In rezultat je kar realen, vetra ni bilo."

Uroš Gramc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta