(VIDEO) Zala in Gašper razkrila, česa v štirih letih drug drugemu še nista naredila

D.Ži
15.02.2022 14:20

Zalagasper sta v svojem razmerju našla zavetje in stabilnost, pa tudi navdih za prav posebno pesem. In pismo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni arhiv

Tradicijo, da se naslovi njunih skladb zmeraj končajo na črko "i", sta medtem prekinila. Vse ostalo pa je še zmeraj tukaj. Vsa mehkost, eteričnost in šarmantna skromnost, zaradi katerih smo se v njiju že pred časom kolektivno zatreskali. Zadnje mesece se je zdelo, da sta malce potihnila, v resnici pa sta v svojem malem ljubkem bež svetu ustvarjala novo glasbo. Zdaj sta se zalagasper, Zala Kralj in Gašper Šantl, vrnila. Zaprisežena neljubitelja velikih začetnic (zato jih v tem članku v povezavi z njunim delom ne uporabljamo niti mi) sta nam spisala ljubezensko pismo v obliki pesmi. 

Eden najbolj prikupnih glasbenih parov pri nas se vrača v svoji najbolj čisti obliki: z novo pesmijo, ki sta jo predstavila prav na valentinovo. Novi singel nosi naslov "love letter" in je prav to, kar razkriva naslov. Vsebuje vse njune zaščitne znake: Gašperjev čutni elektronski pop, Zalin nežni glas, ki valovi na meji med petjem in pripovedovanjem, ter sporočilo, ki pesmim doda bistvo njunega ustvarjanja. Znani elementi pa v pesmi prvič zazvenijo ob zvoku klasične kitare, ki ljubezenskemu pismu doda iskrico čarobnosti. Pesem slavi njuno razmerje in glasbo.

Prijetno vznemirjena sta. In čustvena. "Čeprav sva skupaj že štiri leta, drug drugemu še nisva napisala ljubezenskega pisma. V pesmi love letter se spominjava trenutkov, ko je vsak dotik električen in vsak pogled poln čustev, in opazujeva, kako so naju ti občutki privedli do sedanjosti, ko nama najin odnos predstavlja neko zavetje, stabilnost in nekaj, kar zares ceniva," pravita večna zaljubljenca. "Najino razmerje je zelo prepleteno z glasbo, ki jo ustvarjava, zato svojo ljubezen dojemava kot neko umetniško delo, ki ga ves čas dopolnjujeva in občudujeva," dodajata.

Osebni arhiv

Novi singel bomo lahko slišali tudi na istoimenskem albumu, ki bo izšel 6. maja. Na njem bomo poleg nove pesmi našli tudi že predhodno predstavljeni pesmi "origami" in "xoxo", napovedujeta pa tudi nekaj presenečenj, ki jih bosta zalagasper razkrila v prihajajočih mesecih.

Novi singel spremlja tudi videospot, ki je njuno običajno igrivost zamenjal z umirjenostjo in zrelostjo.

Eden najbolj izvirnih slovenskih glasbenih tandemov je svoj prvi singel "valovi" predstavil septembra 2017. Pesem je kmalu postala stalnica glasbenih valov in osvojila srca poslušalcev ter jima prinesla nagrado Zlata piščal za pesem leta 2017. Drugi singel "baloni" sta izdala februarja 2018, tretjega z naslovom "s teboi" pa jeseni istega leta. Februarja letos sta izdala EP-zbirko "štiri", ki ob omenjenih singlih vsebuje še pesem "sebi" z izbora za Pesem Evrovizije. Junija 2019 sta se odločila za korak naprej in predstavila svoj prvi angleški singel "come to me", ki mu je oktobra sledil singel "signals". Na valentinovo, 14. februarja 2020, sta izdala svoj prvi album - vinilko z naslovom "4", ki vsebuje angleško in slovensko stran z EP-izdajama "štiri" in "four".

Osebni arhiv

Novi album sta konec​ februarja 2020 predstavila na koncertu v Kinu Šiška. Mlada glasbenika sta ostala aktivna tudi v času pandemije. Posnela sta "at home" različice svojih uspešnic s teboi, sebi in signali ter jih pospremila s čudovitimi animiranimi videi. Med karanteno sta napisala tudi pesem "origami", ki jo spremlja videospot, sestavljen iz posnetkov s plaže v Tel Avivu. Leto 2020 sta zaključila s prazničnim singlom "sto idej". V letu 2021 sta navdušila s pesmijo "xoxo". Zdaj, točno dve leti po izidu njunega prvega albuma, napovedujeta novi album in predstavljata pesem "love letter".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta