(RECEPT) Eton mess, tradicionalna angleška sladica

15.08.2021 04:25
Eton mess je tradicionalna angleška sadna sladica, prvič je bila pisno omenjena leta 1893, po starem običaju pa jo postrežejo tudi ob tekmi v kriketu med šolskima ekipama Etona in Harrowa.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

15 dag beljakovih poljubčkov (meringov)

60 dag jagod

2 limeti (ali limoni)

4 dl sladke smetane

5 do 10 dag sladkorja

Kolačke damo v večjo plastično vrečo ali med plasti folije in jih z valjarjem zdrobimo (ali uporabimo kuhinjsko kladivo). Koščki naj bodo različno veliki, pazimo tudi, da kolačkov ne zdrobimo preveč. Lupino limet naribamo, iz sadežev potem iztisnemo sok. Jagodam odstranimo peclje. Polovico ali četrtino jagod damo v multipraktik in naredimo kašo, nič ni narobe, če v njej ostane kak večji košček. Preostale jagode narežemo na večje kose, potem pa jih v skledi zmešamo z jagodno kašo, limetino lupino, sokom in sladkorjem (sladkor dodamo po okusu, lahko ga tudi izpustimo). Sladko smetano čvrsto stepemo in potem vanjo vmešamo zdrobljene meringe. Zmes jagod in smetane z meringi izmenično nalagamo v prozorne kozarce, začnemo z jagodno zmesjo in ta naj bo tudi na vrhu. Za lepši videz lahko na vrh sladice damo eno celo jagodo z zelenjem vred.

Razen z jagodami jo lahko pripravimo tudi z drugim jagodičevjem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta