Bo cesta skozi Prevalje res dokončana do konca leta? To pravi župan ...

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
21.10.2022 10:55

Preverili smo, kako napreduje obnova državne ceste skozi Prevalje. Še vedno drži, da bo dokončana do konca letošnjega leta?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

Skozi Prevalje bi se že od začetka avgusta morali voziti po novem asfaltu, obnova ceste in izgradnja pločnikov ter poti za kolesarje bi morala namreč steči že lani, vzporedno z gradnjo kolektorskega sistema. Glavni izvajalec Voc se takrat obnove ni lotil, ampak je prvo lopato zasadil šele letos. A obnova se je začela s (pre)počasnim tempom, navadno z le nekaj delavci na gradbišču, večkrat tudi z nobenim. Občina Prevalje, ki sicer ni naročnik, je zato v začetku septembra sklicala izredno sejo, na katero so povabili tudi naročnika, Direkcijo RS za infrastrukturo (DRSI) in predstavnike Voca. Dogovorili se, da bo cesta dokončana do konca letošnjega leta (31. 12. 2022) in podpisali aneks k pogodbi. Ta podaljšuje rok, ne pa tudi zvišuje končne cene, ki ostaja nekaj več kot 4,6 milijona evrov.

"Tako mi kot DRSI vztrajamo na dogovorjenih rokih. Za zdaj ne predvidevamo nobene spremembe. Vremenske razmere so idealne za delo, na gradbišču je povečano število delavcev, več je strojev, vidno je, da stvari tečejo hitreje, nadzirano in pod večjo kontrolo ter vodenjem delavcev s strani glavnega izvajalca Voca ter partnerja v projektu, podjetja Slemenšek. Po izredni seji občinskega sveta, na kateri smo udarili po mizi, so se stvari spremenile. Obljuba, da bo do konca leta skozi Prevalje grobi asfalt, še vedno drži in računamo na to, da jo bodo izpolnili," pravi župan Matic Tasič. Občina Prevalje je sicer sofinancer v projektu, njej delež pa znaša približno tretjino celotne investicije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta