Donacija zaposlenim v koroški bolnišnici: Piškote, čokolade in kavo pripeljal Božiček

Nejc Strojnik
24.12.2020 09:17
Ker letos more organizirati dobrodelnega plesa ali koncerta, se je Darja Vrhovnik spomnila na zaposlene v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, ki bodo božič preživeli v službi. K sodelovanju je povabila podjetje Žito, pri predaji piškotov, čokolade in kave pa je pomagal sam Božiček.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

"Covid je spisal zgodbo, ki je prej nismo poznali in ki je zaznamovala ogromno ljudi. In če kdo ve, kaj vse ta bolezen s sabo prinaša, so to zdravstveni delavci, ki se z njo vsakodnevno srečujejo. Mogoče se nam zdijo samoumevni, pa ni tako. Pogoji dela so letos takšni kot niso bili še nikoli in zdi se mi prav, da ne pozabimo na njih," je ob predaji donacije povedala Darja Vrhovnik. Zaposlenim v koroški bolnišnici, ki bodo božič preživeli na delovnem mestu, teh je 190, je s pomočjo podjetja Žito priskrbela 60 kilogramov piškotov, 1200 čokolad in velik paket kave. "V drugem valu smo prejeli že več kot 20 donacij. Veseli me, da ljudje prepoznajo naš trud. Takšni prispevki gredo v prvi vrsti zaposlenim na covid oddelku in v urgentnem centru, seveda pa ne pozabimo niti na zaposlene na ostalih oddelkih," pravi vršilka dolžnosti direktorja Alenka Jezernik Skudnik. Po podatkih, ki jih je posredovala včeraj, se na covid oddelku zdravi 50 bolnikov, od tega 5 v intenzivni enoti. "Imeli smo nekaj dni predaha, zdaj pa gredo na žalost številke spet navzgor."

Pobudnica akcije se zaveda, da je bolj kot piškoti, čokolada in kava pomembna misel, da vedo, "da se spomnimo na njih, da znamo ceniti njihovo delo, da vemo, da se žrtvujejo, za kar smo jim neizmerno hvaležni. Nenazadnje nas pomirja tudi misel, da bomo, če zbolimo, prišli v dobre roke," je še povedala Vrhovnikova, ki je bolnišnici priboljške darovala v najboljši družbi - z njo je bil Božiček.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta