V izraelskem napadu na Bejrut ubitih več ljudi

STA, A.L.
20.09.2024 16:27

Izraelska vojska je sporočila, da je danes v Bejrutu izvedla ciljno usmerjen napad.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Izrael je izvedel zračni napad na južno predmestje Bejruta v bližini mošeje," je francoski tiskovni agenciji AFP povedal libanonski varnostni vir.
Reuters

Tega je potrdil tudi libanonski varnostni vir in navedel, da so izraelske sile zadele oporišče šiitskega gibanja Hezbolah, pri čemer naj bi ubili visokega poveljnika gibanja. Po navedbah libanonskih oblasti so bili v napadu ubiti vsaj trije ljudje, 17 je ranjenih.

"Izrael je izvedel zračni napad na južno predmestje Bejruta v bližini mošeje," je francoski tiskovni agenciji AFP povedal libanonski varnostni vir in dodal, da naj bi bil napad usmerjen proti visokemu poveljniku Hezbolaha Ibrahimu Akilu.

Gre za vodjo elitne enote Hezbolaha, ki naj bi bil drugi v vojaškem vodstvu gibanja za Fuadom Šukrom, ki je bil v podobnem napadu na Bejrut ubit julija.

Izraelska vojska je sporočila le, da je v Bejrutu izvedla "ciljni napad".

Gre za tretji izraelski napad na Bejrut letos. V julijskem je bil ubit Fuad Šukr, v napadu januarja pa namestnik vodje palestinskega islamističnega gibanja Hamas Saleh Al Aruri.

Med Izraelom in Hezbolahom, ki trdi, da deluje v podporo Hamasa, se v zadnjem času krepijo napetosti in obstreljevanje. To se je še zaostrilo po nizu eksplozij komunikacijskih naprav pripadnikov Hezbolaha ta teden, za katerim naj bi stal Izrael in v katerih je bilo ubitih več deset ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta