(FOTO) V carinarnici na mejnem prehodu Radelj razstava portretov ljudi obeh strani meje

Urška Polanc Urška Polanc
31.05.2024 06:00

Danes, 31. maja, ob 19. uri bodo v carinarnici na mejnem prehodu Radelj odprli razstavo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razstava na mejnem prehodu Radelj
Bojana Šrajner Hrženjak

Zanimiv čezmejni projekt avstrijskega fotografa Christiana Koscharja bodo danes, 31. maja, ob 19. uri predstavili v carinarnici na mejnem prehodu Radelj. Z željo po več skupnih projektih, da meja ne bi razdvojevala, ampak povezovala, je kulturno društvo iz Ivnika v sodelovanju s kulturnim društvom Radlje pripravilo razstavo Podoba človeštva tostran in onstran povezujoče meje. Fotografije Radeljčanov so nastale lani na hmeljarskem likofu, ko je vsak sodelujoči dobil priložnost za selfi, portreti sosedov pa na drugem avstrijskem festivalu. Obiskovalci bodo zdaj oboje lahko videli na razstavi, ki bo na ogled dober teden. Na odprtju razstave bo skupaj z avstrijskimi glasbeniki igral Youth Big Band Radlje, orkester, ki ga sestavlja 20 glasbenic in glasbenikov od 15. do 30. leta starosti. Igrajo predvsem kompozicije klasičnega big bandovskega repertorja, med njimi pa tudi nekatere avtorske skladbe in aranžmaje Izidorja Leitingerja. 

Urška Polanc
Urška Polanc

Zavzemajo se tudi za čezmejna sodelovanja, sodelujejo že z Lončem, zdaj pa še z Ivnikom, zelo bližnjimi sosedi. "Povezovanje in sprejemanje različnih kultur in povezovanje med različnimi kulturami zelo pomembno, Slovenija in Avstrija sodelujeta na ogromno področjih in živita v neki skupnosti, predvsem je pa pomembno, da to prenesemo tudi na kulturo, ker nas to v resnici povezuje," je povedal Blaž Starc, vodja mladega orkestra, s katerim bodo na odprtju razstave zaigrali tudi mladi glasbeniki iz Avstrije. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta