Minister za zdravje Tomaž Gantar sprejel odstop direktorja Janeza Lavreta

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
02.04.2020 11:51

Da je minister za zdravje sprejel ustno podan odstop z mesta direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, razrešitev direktorja pa je predmet nadaljnjih postopkov, pojasnjujejo z ministrstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Lavre
Andrej Petelinšek

Z ministrstva za zdravje so nam v povezavi z neprimernim javnim komuniciranjem direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janeza Lavreta na vprašanje, kako komentira tovrstno komuniciranje, danes odgovorili, da je minister za zdravje Tomaž Gantar sprejel Lavretov ustno podan odstop z mesta direktorja bolnišnice. "Njegova razrešitev je predmet nadaljnjih postopkov," še odgovarjajo z ministrstva. Na to pojasnilo smo na ministrstvo naslovili še dodatno vprašanje, kakšen naj bi torej bil nadaljnji postopek - ali bo minister direktorja v nadaljevanju tudi razrešil ali pa bo o odstopu oziroma razrešitvi odločal svet zavoda. Predsednik sveta zavoda Simon Jevšinek zaenkrat uradno z odstopom ni seznanjen, je povedal v telefonskem pogovoru.
Kot smo poročali, se je direktor koroške bolnišnice za neprimerne tvite, vezane na rabo ventilatorjev, opravičil tako članom sveta zavoda kot zaposlenim v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec in je neprimerno komunikacijo obžaloval ter povezoval s preobremenitvijo v času pandemije koronavirusa.
Tako zaposleni kot v zdravniški zbornici so komunikacijo obsodili, v slednji so tudi sprožili postopek pri odboru za pravno etična vprašanja. Zaposleni v bolnišnici so v izjavi za javnost poudarili, da obsojajo navedbe in zapise direktorja in se od njih ograjujejo ter hkrati javnosti sporočajo, da se v bolnišnici trudijo tudi v teh izrednih razmerah ohraniti visoko raven strokovnosti in človečnosti. 
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta