Na odločbo o črni gradnji so se pritožili

Urška Polanc Urška Polanc
20.02.2020 15:53

Parkirišč ne bodo odstranili. Verjamejo, da bodo gradbeno dovoljenje vendarle pridobili

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odstranitev spornih parkirišč ne pride v poštev.
Urška Polanc

Nedavno je občane Mute presenetila tabla, ki jo je Inšpektorat RS za okolje in prostor postavil ob sedmih novih parkiriščih, ki so jih v kraju zgradili, ko so nadaljevali urejanje trškega jedra Zgornje Mute. Kot je ugotovila inšpektorica, so jih zgradili brez pravnomočnega gradbenega dovoljenja.

Odstranitev spornih parkirišč ne pride v poštev.
Urška Polanc

Vmes so nastale spremembe

Vošner je na seji pojasnil, kako se je zapletlo, in opozoril, da v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov gospe J. Z., kot jo je sam navajal, ne smejo omenjati z imenom in priimkom. Vnovič je izpostavil, da so zunanji projektanti ta projekt uvrstili v posebno kategorijo investicij: investicijsko-vzdrževalna dela, ki se izvajajo v javno korist in kot taka tudi ne potrebujejo gradbenega dovoljenja. Na občini naj bi hranili tudi pisno izjavo o tem.

Parkirišča na Muti, Trško jedro, Muta
Urška Polanc

Pričakujejo zakonito ravnanje

Svetnik Aleksander Ambrož je dejal: "Ni naša naloga polemizirati in razpravljati pred javnostjo o tem, kdo bi kaj moral narediti. Mislim pa, da imamo vso pravico od župana zahtevati, da dela zakonito. Župan in takoj za njim občinski svet so prvi, ki so zadolženi za zakonitost na naši občini. Sosledje dogodkov, o katerih smo večinoma razpravljali, ni pomembno.

Leta 2015 so na Muti pričeli snovati idejo celostnega razvoja trških jeder Zgornje in Spodnje Mute.
Urška Polanc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta