SLS razklan: Podobnik za Časa, Cesar za Kluglerja

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
29.11.2018 12:36

Predsednik SLS Marjan Podobnik pred dugim krogom volitev v Slovenj Gradcu javno podprl Andreja Časa, šef lokalnega odbora SLS in prvi predsednik protihmeljarske civilne iniciative Cesar pa Kluglerja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Časa so tako v finalu ob listi podprli še LMŠ, SDS, NSi in SNS, Kluglerja pa SD, Desus, SMC in dve listi.
Nejc STROJNIK

Kandidata za župana mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler in Andrej Čas sta po izhodiščni podpori strank in list pred drugim krogom deležna dodatne podpore strank in list.
Tilen Klugler je imel od začetka podporo SD, Desus-a, SMC-ja in liste Povezujemo za Slovenj Gradec, nato mu je podporo izrazila še lista Borisa Raja, nato pa še, kot nam je potrdil, tudi lokalni odbor Slovenske ljudske stranke.
Zapletlo se je prav pri SLS, saj je prvak stranke Marjan Podobnik včeraj tvitnil, da v Slovenj Gradcu podpira Andreja Časa. Njegov tvit je retvitala tudi stranka.
{twitter}https://twitter.com/Marjan_Podobnik/status/1067768378859970560{/twitter}
Andreja Časa pa so tako pred drugim krogom ob predsedniku SLS Marjanu Podobniku podprli še lokalni odbori LMŠ, SDS, NSi in SNS, pri čemer Čas poudarja, da jim ni dal nikakršnih zavez. Tudi Klugler je na soočenju dejal, da ni dal strankam nobenih zavez.
In kako si razlagati razklanost vrha in lokalnega odbora SLS? Lokalni odbor vodi Peter Cesar, ki je bil izvoljen za občinskega svetnika, sicer pa je bil tudi prvi predsednik Civilne iniciative za varovanje okolja in zdravja občanov, ki je v Časovem mandatu močno nasprotovala širitvi hmeljišč v mestu in je pomenila Časovo glavno fronto v zadnjem mandatu.
"Za Podobnikovo podporo Času sem izvedel iz medijev, mestni odbor je prejšnji teden opravil analizo volitev in člani, razširjen upravni odbor, je želel, da podpremo Kluglerja. SLS zagovarja avtonomnost občinskih odborov in tudi predsednik ima pravico in avtonomijo odločiti se tako, kot misli, da je prav. Podobnik nam ne odreka pravice, mi pa njemu ne, da odloči kot Marjan Podobnik, saj je Časa podprl osebno."
In čemu Cesar pripisuje Podobnikovo potezo? "Verjetno ima druge poglede z državnega nivoja. Mi se z njim nismo slišali, če bi slišal naše argumente, bi se verjetno odločil drugače," še meni Cesar.
Na vprašanje, ali podporo Kluglerju povezuje s svojim delovanjem v Civilni iniciativi, pa je dejal, da ne more sam vsiljevati svojega mnenja SLS-u ali Civilni iniciativi. "Nimam take moči, da bi vse potegnil za sabo," je še komentiral.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta