45-letnik v Celju divjal s hitrostjo prek 100 kilometrov na uro, policisti mu niso več dovolili voziti

M.R.
09.04.2021 09:24
V Celju so včeraj policisti ustavili voznika, ki je za več kot 100 odstotkov prekoračil omejitev hitrosti. Iz smeri Celja proti Levcu je vozil namreč s hitrostjo 110 kilometrov na uro.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ob upoštevanju varnostne razlike merilnika hitrosti je dovoljeno hitrost vožnje v naselju prekoračil za najmanj 54 kilometrov na uro, so sporočili s celjske policijske uprave. 

Prometni policisti so 45-letnemu vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Predlagali bodo postopek na celjskem okrajnem sodišči. Za tako prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Celjski policisti ob tem udeležence v prometu opozarjajo na dosledno spoštovanje predpisov, povezanih s hitrostjo, še posebej v naseljih in ob prometnih konicah, ko je na cesti veliko različnih udeležencev, saj je vožnja z neprilagojeno hitrostjo še vedno eden najpogostejših vzrokov najhujših prometnih nesreč.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta