Akcija mariborskih policistov: Na srečanju predelanih vozil izdali 72 plačilnih nalogov

J.K.
29.10.2023 11:22

Ustavili so 145 vozil, izdali 72 plačilnih nalogov zaradi raznih kršitev cestno-prometnih predpisov. Podani bodo tudi štirje obdolžilni predlogi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenska policija

Včeraj so mariborski policisti izvedli poostren nadzor nad spoštovanjem cestno-prometnih predpisov udeležencev srečanja ljubiteljev predelanih in športnih vozil. Namen nadzora srečanja, ki ni bilo prijavljeno, je bilo, kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, preprečitev morebitnih ogrožujočih ravnanj udeležencev. 

Sporočili so, da so ustavili 145 vozil, izdali pa 72 plačilnih nalogov zaradi raznih kršitev cestno-prometnih predpisov. Podani bodo tudi štirje obdolžilni predlogi. "V največ primerih je šlo za kršitve zaradi vgradnje nehomologiranih delov in različnih predelav vozil. V okviru nadzora smo ugotavljali tudi psiho-fizično stanje udeležencev ter ugotovili dve kršitvi zaradi vožnje pod vplivom drog in ene zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Policisti zbiramo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. V dveh primerih je namreč neznani storilec poškodoval policijski vozili," so še sporočili na mariborski policiji. 

S tovrstnimi nadzori bodo nadaljevali tudi v prihodnje. Voznike pozivajo k odgovorni udeležbi v cestnem prometu, ljudem pa svetujejo, da se tovrstnih neprijavljenih prireditev ne udeležujejo, saj lahko na njih pride do hujših ogrožanj udeležencev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta