(FOTO) Iskanje srbske deklice: Policija sporočila, da je Danka Ilić verjetno otrok z dunajske tramvajske postaje

M.R., Va
03.04.2024 10:58

Teče že deveti dan od skrivnostnega izginotja srbske deklice, ki jo iščejo tako v Srbiji kot tudi v Avstriji. Oglasila se je dunajska policija, nato pa spet preobrat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kdo je deklica z dunajske tramvajske postaje?
Deželna policija, Dunaj

Dveletna Danka Ilić, ki je 26. marca izginila pri Boru v Srbiji, je verjetno deklica, ki so jo opazili na tramvajski postaji na Dunaju, to je najnovejše sporočilo policije na Dunaju. "Potem ko so sorodniki deklice pogledali fotografije, se predpostavlja velika verjetnost, da gre za pogrešano deklico iz Srbije," je v sredo sporočila policija v avstrijskem glavnem mestu. Policija je objavila tudi nove fotografije deklice skupaj z dvema ženskama. Vse, ki bi karkoli vedeli o osebah na fotografijah, so obenem pozvali, naj se takoj javijo policiji. Samo nekaj ur zatem pa je avstrijski portal Kosmo objavil, da je prišel v kontakt z eno od žensk s fotografij, Romunko, ki živi in dela na Dunaju. Ženska naj bi bila portalu zagotovila, da na fotografijah nikakor ni dekletce iz Srbije, temveč njena hči. "To, kar doživljam, je pekel," je Romunka povedala o dnevih, odkar so zaokrožili posnetki, na katerih naj bi bila pogrešana deklica iz Srbije. 

Neznani ženski z deklico, domnevno Danko Ilić iz Srbije, na Dunaju. 
Deželna policija, Dunaj
Je na fotografiji pogrešana Danka Ilić? 
Deželna policija, Dunaj

Kot je znano, je minuli konec tedna javnost presenetil posnetek, ki naj bi bil nastal na dunajski tramvajski postaji, na njem pa je deklica, ki je podobna pogrešani. "Intenzivno se dela na primeru Danke Ilić. Še posebej na ugotavljanju, ali je deklica na posnetku Danka Ilić. Tečejo nadaljnje analize," so odgovorili za srbski medij Republika, pri tem pa še dodali, da iščejo tudi obe ženski na posnetku. Avtor posnetka je že minuli konec tedna trdil, da je šlo za dve Romunki. 

Po poročanju srbskih medijev naj bi dunajski policisti izdelali fotorobota romunskih državljank, za kateri sumijo, da sta na posnetku. Njuna obraza sta sicer zamegljena, je pa mogoče videti, da ima ena oblečeno rumeno, druga pa rožnato obleko. Z deklico, ki spominja na pogrešano Danko, stojita na postaji, poleg pa je tudi modro zelena potovalka. 

Forenzik: Vprašanje je, kaj ve brat

Za časnik Blic je včeraj spregovoril forenzik Dušan Keckarević, ki verjame, da imajo policisti veliko informacij o izginotju deklice, da pa jih z javnostjo ne delijo. Po njegovem mnenju je posnetek z Dunaja obudil upanje, da je deklica živa. 

"Identiteto je mogoče potrditi le z DNK-analizo, za to pa je potrebno deklico najti," je poudaril in dodal, da vse skupaj traja že precej dolgo. Ker je bil z materjo pogrešane deklice na družinskem vikendu usodnega dne v Banjskem Polju tudi njen brat, bi lahko prav on imel tudi kakšno koristno informacijo, ugiba Keckarević. "Vprašanje je, kaj morda brat ve in kaj je videl, ne glede na to, da se je vse po tem, ko je mama odšla po vodo za starejšega otroka, zgodilo tako hitro. Vprašanje je, ali on karkoli ve. Tu ni nobenih znakov, da je bil prisoten še kdorkoli drug," je pojasnil forenzik.

Fotografije izginule Danke Ilić, ki jih je objavila slovenska policija.
Policija

Jurić: V dnevu ali dneh bo primer rešen

Direktor srbskega centra za izginule in izgubljene otroke Igor Jurić pa je za srbsko televizijo Pink dejal, da so včeraj dobili nekaj novih informacij, ki pa niso šle v smeri tega, da bi se deklica nahajala v Avstriji. "Seveda pa si želim, da bi bila to resnica, saj samo tako vidim rešitev za otroka," je povedal. Po njegovih besedah so okoliščine izginotja deklice zelo čudne. "To ni trgovsko središče, kjer navadno prihaja do ugrabitev," je povedal. Poudaril je, da je treba ugotoviti, ali se je otrok tam sploh nahajal. 

"Mislim, da bo primer rešen v dnevu ali dveh in da bomo dobili kak rezultat. Moramo se pripraviti tudi na najhujšo možnost, a najpomembnejša je resnica," je zaključil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta