Celje: Kandidat za voznika na izpitnem centru predložil ponarejeno PCT potrdilo, primer preiskuje policija

A.L.
11.11.2021 11:05
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Celjski policisti so sporočili, da je kandidat za voznika na izpitnem centru na območju Celja predložil ponarejeno PCT potrdilo.  Iz izpitnega centra, kjer dosledno preverjajo PCT potrdila, so o dogodku takoj obvestili policiste, ki zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja overitev lažne vsebine.

Spomnimo, že včeraj smo poročali, da od začetka uvajanja ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 policisti zaznavajo večje število ponarejenih potrdil.

Vse osebe, ki ponarejeno listino bodisi hranijo ali uporabijo, storijo kaznivo dejanje ponarejanja listin. Policisti listino zasežejo, imetnika pa kazensko ovadijo. Za takšno kaznivo dejanje je zagrožena kazen do treh let zapora. Policija v okviru preiskave preveri vse okoliščine dejanja, tudi kje, kdaj in kako so storilci pridobili ponarejeno potrdilo. S tem poskušajo ugotoviti tudi identiteto osebe, ki je potrdilo ponaredila. Vse, ki so jim znani konkretni primeri tovrstnih zlorab, pa pozivajo, naj o tem obveščajo pristojne organe, v primeru kaznivih dejanj pa najbližjo policijsko enoto ali državno tožilstvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta