Družinski tragediji letos na Celjskem: Sodna preiskava še ni končana

17.08.2021 07:00
Sodišče je Gregorju Ducmanu, ki je 14. marca najprej z nožem do smrti zabodel mater med spanjem, nato pa še huje poškodoval očeta, do 15. septembra podaljšalo pripor zaradi ponovitvene nevarnosti
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policisti so marca s trakom preprečili dostop do bližine stanovanjske hiše Ducmanovh v Zalogu pri Šempetru. Foto: Gordana POSSNIG
Gordana Possnig

Sredi marca letos sta se v le dobrih 36 urah na območju celjske policijske uprave zgodili dve družinski tragediji. Prva se je zgodila 14. marca v zgodnjih deževnih nedeljskih jutranjih urah v stanovanjski hiši Ducmanovih v Zalogu pri Šempetru, kjer je 36-letni Gregor Ducman ​okoli pol šeste ure ​z nožem do smrti zabodel svojo mater, 57-letno Damjano (hladnokrvno naj bi ji bil prerezal vrat), medtem ko je spala, nato pa isto poskušal storiti še 60-letnemu očetu Branku. A očetu se je kljub devetim vbodnim ranam uspelo rešiti in se priplaziti po pomoč k sosednji hiši, od koder so nato poklicali reševalce in policijo. Reševalci žal ženski niso več mogli pomagati, osumljenca za zločin pa so policisti prijeli v bližini hiše. Aretaciji se ni upiral. Policisti so ga najprej odpeljali na policijsko postajo, nato pa s kazensko ovadbo zaradi umora in poskusa umora na celjsko sodišče, kjer mu je preiskovalni sodnik zaradi ponovitvene nevarnosti odredil pripor. V njem je še danes, pet mesecev po dogodku.

​Zdravil se je zaradi odvisnosti od drog

Šestintridesetletnik se je v preteklosti zaradi odvisnosti od drog zdravil v komuni v Indiji. Domov se je dan pred dogodkom peš vrnil iz Celja, kjer naj bi bil živel več mesecev kot brezdomec. Gregor je sicer star znanec policije, v preteklosti so ga že obravnavali zaradi drog in kršenja javnega reda in miru. Zaradi kaznivih dejanj s področja nasilja v družini pa ga v zadnjih letih policija ni obravnavala. Je pa na svojem facebooku in instagram profilu po dogodku bilo mogoče zaslediti, da je pod vzdevkom Gyan Puri oglaševal, da odstranjuje slabe energije, demone in ščiti pred vsemi vrstami negativnih vplivov.

Na celjskem sodišču so nam sicer nedavno odgovorili, da bo sodna preiskava končana do konca julija, a očitno še ni. Ima pa celjsko državno tožilstvo še mesec dni časa, da vloži obtožnico. Vložiti jo mora šest mesecev po dogodku, torej najkasneje do 14. septembra.

​Ustrelil partnerko, nato storil samomor

V poznopopoldanskih urah 15. marca pa se je zgodila družinska tragedija, ki se je končala z umorom in samomorom, v Šentvidu pri Grobelnem, zaselku med Šentjurjem in Šmarjem pri Jelšah. Malo pred 17.20 so namreč pred stanovanjsko hišo številka 40 odjeknili streli, kmalu nato se je zaslišal grozljiv krik. Kasnejša policijska preiskava je pokazala, da je po dalj časa trajajočih družinskih sporih Zdenko P. s kratkocevnim orožjem v zatilje ustrelil njen partner Stanislav E. Po zločinu se je umaknil v hišo in ustrelil še sebe. Policisti so ga huje ranjenega našli v eni izmed sob stanovanjske hiše, potem ko so skozi odprta vrata vstopili vanjo. Reševalci so mu takoj dali prvo pomoč, organizirali so tudi helikopterski prevoz, vendar je storilec na kraju dejanja umrl. Domačini so tedaj povedali, da je bil povzročitelj tragedije pred dogodkom hudo bolan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta