(FOTO) Gorelo v papirnici v Mlinski ulici v Mariboru

ČK
09.12.2020 10:54
S hitro intervencijo so pripadniki Gasilske brigade Maribor in člani PGD Maribor - mesto preprečili, da bi ognjeni zublji zajeli papir v kopirnici ob Mlinski ulici in se razširili v zgornja nadstropja v blokovski soseski.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Ob 10.18 je danes gasilce vrgla na noge prijava, da gori v blokovski soseski v Mlinski ulici v Mariboru.

Sašo Bizjak

Zagorelo je v poslovnem delu stavbe, v papirnici in kopirnici v pritličju, a so gasilci s hitro intervencijo preprečili, da bi se zgodila katastrofa. Kot je za Večer povedal vodja intervencije Milan Šega, je zagorelo v elektro omarici poslovnega prostora.

Sašo Bizjak

"Omarico smo pogasili s plinom CO2, tako da nič v papirnici oziroma kopirnici, kjer so se nahajajo tudi raznorazne kopije načrtov, ni bilo uničenega. Evakuacije nismo izvajali, ljudem v prvem in drugem nadstropju smo dali navodila, naj objekta ne zapuščajo," je razložil Šega. Po njegovih besedah je zaradi požara posredovalo 26 gasilcev z osmimi vozili, od tega 12 pripadnikov Gasilske brigade Maribor (s štirimi vozili) in 14 prostovoljnih gasilcev iz PGD Maribor - mesto (tudi s štirimi vozili). Po uspešni sanaciji požara so gasilci izmerili prisotnost plinov in prezračili prostore.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta