(FOTO in VIDEO) Požar v mariborski Surovini prvi opazil varnostnik, tuja krivda je izključena

Gregor Grosman, A.L.
23.02.2020 23:41

Policisti so tujo krivdo kot vzrok požara izključili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Nekaj pred pol enajsto uro zvečer je zagorelo na lokaciji za zbiranje in predelavo odpadkov podjetja Gorenje Surovina v Mariboru. Prvi je požar opazil varnostnik v podjetju in s klicem na 112 vrgel na nogel okoli 80 gasilcev.  Na požar na Teznem, ki je bilo hitro v zavito v dim, smrdljiv vonj pa je bilo vohati v širši okolici (do Tabora, Brezja, Miklavža), se je odzvala Gasilska brigada Maribor in sedem prostovoljnih gasilskih društev: Maribor – mesto, Studenci, Pobrežje, Brezje, Dogoše, Radvanje in Razvanje.
{embed_youtube}https://youtu.be/kCG-DmhELOc{/embed_youtube}
Zagorele so smeti v novi hali, ki so jo v podjetju postavili po velikem požaru julija 2013. Ob prihodu gasilcev na lokacijo so le še tleli odpadki tik ob vhodu v halo, v kateri skladiščijo odpadke, te pa so s pomočjo dvigala premetavali in zalivali z vodo, da bi preprečili ponovni vžig. "V hali je bilo okoli tisoč kubičnih metrov odpadkov, okoli 500 jih je bilo potrebno razkopati, da smo požar omejili in ga pogasili. Pohvaliti velja zaposlene v Surovini, ki so nemudoma odreagirali, omogočili stroje za odkopavanje odpadkov in s tovornjaki odvažali smeti na drugo stran," je gasilsko intervencijo povzel poveljnik GB Maribor Primož Osojnik in dodal, da so gasilci z glavnino del na požarišču končali okoli štirih zjutraj, prostovoljni gasilci iz Brezja in Pobrežja pa so ostali na požarni straži do šeste ure.

Gregor Grosman
Gregor Grosman
Gregor Grosman
Gregor Grosman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta