(FOTO in VIDEO) Pri Zadru na državnem zemljišču odkrili največjo plantažo marihuane

Miha Raičevič
25.08.2021 13:06
Hrvaška policija je na legalni plantaži industrijske konoplje v zaledju Zadra našla tudi več kot 7000 rastlin konoplje, ki občutno presegajo dovoljeni odmerek psihoaktivne snovi tetrahidrokanabiola (THC), je sporočila zadrska policijska uprava. Prijeli so 58-letnega lastnika podjetja za proizvodnjo industrijske konoplje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plantaža marihuane pri Zadru 
Policijska Uprava Zadarska

Na približno desetih hektarjih zemljišča na območju vasi Islam Grški pri Zadru je prijeti 58-letnik posadil več kot 20.000 rastlin, pri čemer je na približno 21.000 kvadratnih metrih posadil nekaj več kot 7700 rastlin konoplje, pri kateri vsebnost THC v listih in cvetovih presega raven, dovoljeno za industrijsko konopljo.

Sporne rastline so bile povprečne višine 165 centimetrov, je še zapisala zadrska policija na svoji spletni strani. Kot so dodali, so policijski strokovnjaki ocenili, da bi količina listov in cvetnih vrhov, ki vsebujejo večji odmerek THC, prinesla več kot 8,8 tone marihuane.

Plantaža marihuane pri Zadru
Policijska Uprava Zadarska

58-letnika so priprli ter kazensko ovadili zaradi proizvodnje in prodaje prepovedanih mamil.

Policijska Uprava Zadarska

Objavili so tudi video posnetek ter navedli, da je zemljišče, na katerem se nahaja plantaža konoplje, v lasti hrvaške države, 58-letni lastnik podjetja za proizvodnjo industrijske konoplje s sedežem v Zadru pa je bil uporabnik zemljišča.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta