(FOTO) Intervencija v Celju: Gasilci iz gorečega stanovanja rešili dva človeka

Gordana Possnig Gordana Possnig
03.05.2023 09:01

Včeraj je zagorelo v stanovanjskem kompleksu v Opekarniški ulici na Hudinji v Celju. Potrebna je bila evakuacija desetih ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uničeno stanovanje v Opekarniški 12 c na Hudinji v Celju. 
PGE Celje

Celjski gasilci so bili včeraj okoli 17.23 obveščeni o požaru v Opekarniški ulici 12 c na Hudinji v Celju. Kot je sporočil direktor Poklicne gasilske enote Celje Boris Žnidarko, je zagorelo v stanovanju v tretjem nadstropju stanovanjskega kompleksa. Ekipa osmih poklicnih gasilcev je na intervencijo odhitela s tremi gasilskimi vozili, pridružili so se jim še prostovoljni gasilci PGD Celje - Gaberje z dvema gasilskima voziloma.

Bralec

Prioritetna naloga gasilcev je bila reševanje oseb in sočasno gašenje. Gasilci so iz stanovanja rešili dva človeka, na kraju je zanju poskrbela ekipa nujne medicinske pomoči, nato pa sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v celjsko bolnišnico.

"Deset oseb je bilo potrebno evakuirati, saj so bile izpostavljene dimu, ostali stanovalci so bili do konca intervencije na varnem v svojih stanovanjih. Gasilci so celoten kompleks prezračili, preverili morebitne koncentracije strupenih plinov in izvajali gasilsko stražo. Požar je bil lokaliziran ob 17.45. Stanovanje je v celoti uničeno. Trenutno so še na lokaciji pristojne službe, gasilci, policija ter civilna zaščita celjske občine. S pravočasnim klicem in hitrim posredovanjem so gasilci preprečili razvoj požara po ostalih stanovanjih stanovanjskega kompleksa," je gasilsko intervencijo povzel Žnidarko.

S celjske policije so o vzroku požara danes sporočili, da se je v stanovanju prevrnila goreča sveča, ogenj pa se je razširil po celem stanovanju. Zoper eno osebo bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta