(FOTO) Murskosoboški policisti mladoletniku zasegli več kot 4000 kosov pirotehnike

STA, A.L.
22.12.2023 15:02

Murskosoboški policisti so danes na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo in zasegli 4456 kosov pirotehničnih sredstev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policija pred prihajajočimi božično-novoletnimi prazniki poziva k varni, odgovorni in uvidevni uporabi pirotehnike.
Pu Murska Sobota

Zoper mlajšega mladoletnika bodo zaradi kršitev zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, so sporočili s Policijske uprave (PU) Murska Sobota.

Policija sicer pred prihajajočimi božično-novoletnimi prazniki poziva k varni, odgovorni in uvidevni uporabi pirotehnike. "Nepremišljena, neprevidna in objestna uporaba pirotehnike, namenjena zgolj nekaj sekundam zabave, lahko posameznike zaznamuje za vse življenje. Poleg tega pa tudi moti živali in onesnažuje okolje," opozarjajo.

V Sloveniji je pirotehnične izdelke dovoljeno prodajati le med 19. in 31. decembrom, in sicer zgolj starejšim od 14 let.
Pu Murska Sobota

Najpogosteje so namreč poškodbe, kot so denimo opekline, raztrganine rok in poškodbe oči, posledica eksperimentiranja s pirotehničnimi snovmi, neodgovornosti posameznika in neupoštevanja navodil proizvajalca, dodaja policija.

Zoper mlajšega mladoletnika bodo zaradi kršitev zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.
Pu Murska Sobota

Kot so še spomnili, je v Sloveniji pirotehnične izdelke dovoljeno prodajati le med 19. in 31. decembrom, in sicer zgolj starejšim od 14 let. Vsi pirotehnični izdelki, ki so naprodaj v Sloveniji, morajo biti ustrezno označeni in opremljeni z deklaracijo v slovenskem jeziku, da je zagotovljena sledljivost. Uporaba pirotehnike pa je dovoljena od 26. decembra do vključno 1. januarja, pri čemer jih morajo otroci uporabljati pod nadzorom staršev ali skrbnikov, opozarja policija. "Pri tem poudarjamo, da posest in uporaba petard vseh oblik in moči v Sloveniji ni dovoljena," so še dodali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta