(FOTO) Policija prosi za pomoč: Prepoznate napadalce, ki so ob stadionu v Ljudskem vrtu poškodovali policiste

M.R.
01.06.2022 13:52

Mariborski kriminalisti prosijo vse, ki bi prepoznali trojico na fotografijah, da jim to sporočijo na interventno številko 113 ali na anonimini telefon policije 080 1200.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pu Maribor/Večer

Gre za preiskavo kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, storjeno pa je bilo 30. aprila letos ob Ljudskem vrtu, ko je tam potekala tekma med Mariborom in Koprom. 

Pu Maribor

"Takrat je bila z uporabo fizične sile preprečena izvedba uradne naloge policistov, prišlo pa je tudi do poškodb policistov," je zapisala predstavnica PU Maribor Anita Kovačič Čelofiga

Pu Maribor

Spomnimo, da se je po tekmi med Mariborom in Koprom več deset pobesnelih pripadnikov navijaške skupine Viole zneslo nad policisti. Brcali so jih in grabili po njihovi opremi. En policist je ob tem moral izvleči pištolo.

Pu Maribor

Vse se je začelo, ko so po derbiju policisti z obiskovalcem tekme izvedli postopek, ker je kršil javni red in mir. Vmešalo se je več deset navijačev, ki so začeli brcati policiste in jim grabiti tonfe (palice, ki jih policija uporablja kot prisilno sredstvo). Policist je izvlekel pištolo, jo usmeril v zrak in jo pripravil za morebitno uporabo. 

Trije policisti so bili pri tem lažje poškodovani, lahko pa bi bili poškodovani precej huje, če ne bi šlo za pripadnike posebne enote, so nas poznavalci opozorili že kmalu po dogodku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta