(FOTO) Streljanje v Srbiji: Med rutinsko kontrolo streljal na policista, eden je umrl, drugi je hudo ranjen

A.L., STA
18.07.2024 10:02

Iskalna akcija za storilcem še vedno poteka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V napadu na policista, ki se je zgodil med rutinsko kontrolo v Loznici v Srbiji, je bil ubit en policist, drugi pa je bil huje ranjen, je potrdil notranji minister Ivica Dačić. Policisti so na kraju našli nemško osebno izkaznico in potni list osumljenca, ki so ga izdale kosovske oblasti na ime Hajziri Artan.

Napad se je zgodil danes ponoči, ko sta policista med kontrolo prometa ustavila vozilo, šlo naj bi za taksi, v katerem sta bili dve osebi. 33-leni osumljenec je policistoma dejal, da je na poti do prijatelja. Ko sta ga uniformiranca prosila, da pokaže torbico, ki jo je imel pri sebi, je Hajziri Artan začel streljati. 34-letnega policista Nikolo Krsmanovića je zadel v prsi, njegovega kolega, 50-letnega Vjekoslava Ilića​, pa v ramo. Po streljanju je pobegnil.

Oba policista so odpeljali v bolnišnico, kjer je Krsmanović zaradi hudih poškodb umrl. 

Iskanje napadalca še poteka, voznika avtomobila pa so prijeli. Dačić je namignil, da je policista morda napadel Artanov brat Faton Hajrizi iz Srbice na severu Kosova, ki je 6. julija pobegnil iz kosovskega zapora.

"Ugotavljamo, ali je to oseba, katere dokumente smo našli, ali gre za njegovega brata. Možno je, da gre za lažno identiteto. Stopili smo tudi v stik z nemško policijo. Njegov brat je julija pobegnil iz zapora. Mislim, da to ne more biti naključje in da gre za organizirano dejanje," je izjavil Dačić.

Po besedah srbskega notranjega ministra obstaja utemeljeni sum, da gre za teroristični napad v organizaciji "albanskih struktur" na Kosovu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta