(FOTO) Voznica pod vplivom alkohola povzročila dve nesreči. Čeprav je ostala brez pnevmatik, se ni ustavila

M.R.
23.03.2022 13:03

Šentjurski policisti so v ponedeljek zgodaj zjutraj obravnavali voznico, ki je na cesti od Levca do Teharij povzročila dve prometni nesreči.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
STA

Najprej je v Levcu zapeljala čez krožišče, trčila v robnik in prometni znak ter peljala naprej. V krožišču na Teharjah ji je z vozila snelo obe pnevmatiki, a se ni predala, dokler je policisti niso ustavili na šentjurskem območju. Policisti so ji odredili alkotest, ki je pokazal, da vozi pod vplivom alkohola. Sledi ji obdolžilni predlog. 

Vozilo je bilo po drugi nesreči brez pnevmatik
Pu Celje

Ob tem policisti ugotavljajo, da je alkohol med vozniki "vse preveč prisoten". Ker je lepo vreme na ceste zvabilo mnogo kolesarjev, mopedistov in motoristov, so v zadnjih nekaj dneh na celjski policijski upravi namenili več pozornosti voznikom motornih koles.

Od 62 kontroliranih motoristov jih je šest vozilo pod vplivom alkohola, od tega so trije imeli v krvi več kot promil alkohola. Z alkotesti so preizkusili tudi 71  kolesarjev. Pod vplivom alkohola jih je kolesarilo sedem. Šest od njih je imelo v krvi več kot promil alkohola.

Voznike hkrati pozivajo, naj ne sedejo za volan, če so pred tem pili alkohol. Ta namreč oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. "Voznik je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot ..." so zapisali v sporočilu za javnost. Pri tem pa dodajajo, da to konkretno pomeni "izzivanje nevarnosti, prepočasno ali prehitro vožnjo, težje obvladovanje ali spremljanje smeri vožnje, ustavljanje pri zeleni luči, vožnja v rdečo luč in podobno".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta