Gostinec družbi omogočil praznovanje: Ob prihodu policije obložene mize, natakar si je vestno zapisoval naročila

A.L.
27.11.2020 12:26
V prejšnjem tednu je zdravstveni inšpektorat zabeležil 88 prijav, največ v dejavnostih gostinstva, gradbeništva in trgovin.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata je pojasnila, da največ kršitev ugotovijo na javnih mestih, predvsem igriščih in odprtih športnih objektih, kjer se zbirajo starši in otroci iz različnih gospodinjstev. Ugotavljajo tudi kršitve v gostinstvu in trgovinski dejavnosti, prijave dobivajo tudi za obratovanje frizerskih lokalov.

V prejšnjem tednu je zdravstveni inšpektorat zabeležil 88 prijav, največ v dejavnostih gostinstva, gradbeništva in trgovin. Skupno so v zadnjem tednu izvedli 2254 nadzorov, izrečenih je bilo 35 prekrškovnih sankcij v skupni vrednosti 28.800 evrov, dodatno pa še 246 prekrškovnih opozoril in 77 upravnih ukrepov, je povedala Deana Potza

Na zunanjih javnih površinah so opravili 571 nadzorov in izrekli 23 prekrškovnih sankcij v vrednosti 8.000 evrov, skupno število nadzorov, ki jih je opravil zdravstveni inšpektorat, pa je bilo 1338. 

Gostje lokalov in osebje se poskušajo potuhniti

Vodja oddelka za splošno varnost in varnostno načrtovanje iz Uprave uniformirane policije GPU Alojz Sladič pa je pojasnil, da kljub stalnemu nadzoru in visokim predpisanim kaznim policisti dnevno zaznavajo kršitve, ne le posameznikov, ampak tudi pravnih oseb ali tistih, ki samostojno opravljajo dejavnost. Redno preverjajo vse prijave o nedovoljenem zbiranju v gostinskih lokalih, ki trenutno ne smejo obratovati oziroma sprejemati gostov. Posamezne nadzore izvajajo tudi skupaj z zdravstvenim inšpektoratom.

Posamezni primeri kršitev so si po Sladičevih besedah precej podobni, praviloma se gostje, vključno z osebjem, v lokalu poskušajo potuhniti oziroma skriti. Pred kratkim je policija na območju Ljubljane v majhnem skladišču lokala odkrila 13 oseb, v tem primeru je šlo za večje število različnih kršitev.

Gostinec družbi omogočil praznovanje

Do podobnega primera je prišlo blizu Ljubljane, ko je gostinec družbi omogočil praznovanje. "Po naših informacijah je bilo na začetku tam 25 oseb, po prihodu policistov jih je bilo v lokalu devet," pravi Alojz Sladič. Policisti so naleteli na polno obložene mize, "natakar pa si je vestno zapisoval hrano in pijačo".

Spomnil je tudi na primer izpred nekaj dni, ko je reper Zlatko v družbi še ene osebe na ljubljanskih ulicah snemal direktorja NIJZ Milana Kreka, posnetek pa predvajal na družbenem omrežju. Sladič opozarja, da obstajajo sumi o kaznivem dejanju, policisti obvestila še zbirajo. Sladič je spomnil, da eden od kršiteljev ni uporabljal zaščitne maske ali druge zaščite, zato policisti prekrškovni postopek vodijo tudi v povezavi s tem, dodatno preverjajo še obstoj elementov nasilnega in drznega vedenja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta