Je moški končno razkril mračen načrt ugrabitve Madeleine McCann? "Nekega večera sva sedela ob tabornem ognju ..."

D.Ži
09.02.2024 15:25

Bivši politični aktivist trdi, da je njegov prijatelj bil vpleten v skrbno načrtovan zločin, v katerem naj bi britansko deklico ugrabili in prodali nemškemu paru brez otrok.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Je Madeleine McCann res še živa, a s povsem drugo družino? 
Reuters

Nekdanji politični aktivist, ki je leta 2007 živel v nomadski skupnosti na jugozahodu Portugalske, je povedal, da je prijatelj, pri katerem je takrat živel, nekega večera v joku priznal, da je bil vpleten v peklenski načrt ugrabitve. Kasneje je izvedel, da je šlo za primer Maddie McCann.

Načrt za ugrabitev Madeleine McCann iz najetega počitniškega stanovanja njenih staršev na Portugalskem naj bi bil skovan teden dni pred izginotjem dekleta maja 2007. Britanec Ken Ralphs je povedal, kako je Nemec Christian Brueckner, ki je zdaj osumljen njene ugrabitve, poskušal pridobiti njunega skupnega prijatelja, da bi mu pomagal najti otroka, ki bi ga prodal paru brez otrok. Pojasnil je, da je Brueckner zalezoval bogato družino v portugalskem letovišču Praia da Luz, kjer je kasneje res izginila Maddie.

Maddie je izginila 3. maja 2007, malo za tem je stekla največja iskalna akcija na svetu.  
Epa

"Nekega večera sva sedela ob ognju in spila nekaj piv, ko je zjutraj moj prijatelj začel jokati. Vprašal sem ga, kaj se mu je zgodilo, in po nekaj draženja je popustil in priznal, da je bil vpleten v načrt Christiana Bruecknerja, da bi ugrabil otroka bogatašem v kraju Praia da Luz," je dejal.

Nekdanji politični aktivist Ralphs je povedal, da so on, Brueckner in še en moški živeli nomadsko življenje v divjini jugozahodne Portugalske. V intervjuju za Sky News je Ralphs novinarja odpeljal do kraja, kjer so se zbrali, in pojasnil, da sta prav tam on in njegova žena nekoč prinesla hrano Bruecknerju in prijatelju.

"Pred 17 leti sta živela tukaj. Christian je vedel, da je prijatelj brez denarja in si želi potovati," je dejal in dodal, da je prijatelja posvaril, naj se tega načrta izogiba.

Madeline, kakršna je bila pri treh letih. Danes bi jo najbrž le še težko prepoznali. 
Profimedia

"Ugrabitev in odkupnina, rekel sem mu, da je to smešno, a ni menil tako. Christian je že imel kupca za otroka, par iz Nemčije, ki ni mogel imeti otrok," je povedal Ralphs, ki se je nato vrnil v Veliko Britanijo, nato pa izvedel novico o izginotju takrat triletne Madeleine McCann. Dodal je, da je v nekaj urah po objavi informacije odšel na najbližjo policijsko postajo in povedal vse, kar ve.

"Dal sem jim tudi zemljevid kraja v portugalski divjini, kjer smo se zbirali, in jim rekel, naj ga takoj pošljejo tamkajšnji policiji," je povedal za Sky News.

Kate McCann in Gerry McCann, starša pogrešane deklice, sta se tekom preiskave tudi sama znašla med usumljenci. 
Profimedia

Po vrnitvi na Portugalsko se je javil tamkajšnji policiji, ta pa naj bi mu rekla, naj se vrne domov, da ga bodo po potrebi kontaktirali, a ga do danes še niso. Njegovo izjavo naj bi poslali nemškim tožilcem, ki zdaj preiskujejo Maddiejino izginotje.

Za nemške oblasti Christian Brueckner ostaja glavni osumljenec. Kakršno koli povezavo s primerom pogrešane Maddie sicer zanika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta