Tako je bil videti njen delovnik, preden so jo odpustili: Trdi, da je delala v Meti in letno prejela 175.000 evrov

D.Ži
24.03.2023 11:18

Skoraj sanjska služba. Zelo malo dela za veliko plačilo. A podjetje, ki ima v lasti nekatera največja družbena omrežja, trenutno ravno ne cveti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg je dejal, da bodo novi rezi "težki".
Profimedia

Meta, lastnica Facebooka, Instagrama in WhatsAppa, je pred dnevi objavila, da namerava odpustiti 10.000 delavcev. Ob tej priložnosti se je na TikToku oglasila Maddie Macho, ženska, ki trdi, da je pri Meti delala kot zaposlovalka. Povedala je, da je prejela letno plačo v višini 190.000 dolarjev (175.000 evrov) "za to, da ni delala ničesar". Trdi, da so ji ob prihodu v podjetje povedali, da naslednjih šest mesecev ne bodo nikogar zaposlili in da ne bo imela dela.

@maddie_macho Replying to @laurendaniellehtx those were the days man. *sigh* #meta #layoffs #google #workingintech #metalayoffs ♬ original sound - Maddie | The Career Finesser

"To ti povedo, ko začneš delati. To me je res navdušilo. Mislila sem, da v tistem obdobju ne bom počela ničesar," je povedala Maddie. Trdi, da se je morala sproti učiti in vsak dan obiskovati različna izobraževanja v podjetju. "Imela sem veliko sestankov. Ampak zakaj? Nikogar ne bomo zaposlili. Vsi sestanki so bili samo zato, da smo slišali, da novih ljudi ne bomo sprejemali," je dejala.

@maddie_macho Replying to @cassbass94 why I got fired at Meta #fired #meta #metalayoffs ♬ original sound - Maddie | The Career Finesser

Maddie so lani spomladi odpustili iz Mete, ker je, kot trdi, videoposnetek, v katerem je opisala prednosti dela v podjetju, postal viralen na družbenih omrežjih. Povedala je, da je njene nadrejene motila izjava, da podjetje ponuja "4000 dolarjev v gotovini za otroke" in "3000 dolarjev povračila za varstvo otrok".

Izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg je dejal, da bodo novi rezi "težki". Ob ukinitvi 10.000 delovnih mest bo v družbi ostalo nezasedenih 5000 delovnih mest, je dodal. V sporočilu, ki ga je Zuckerberg poslal zaposlenim, je dejal, da verjame, da je podjetje leta 2022 doživelo "ponižujočo prebuditev", ko je doživelo dramatično upočasnitev prihodkov, poroča BBC.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta