Kdo je skrivnostna ženska s Krka, o kateri poročajo tudi britanski mediji? Izgubila je spomin, našli so jo med ostrimi skalami

20.09.2021 10:06
Še vedno ni znana identiteta ženske, ki so jo našli na otoku Krk. Hrvaška policija je javnosti razkrila nekaj več podrobnosti o njej, o skrivnostni ženski so se razpisali tudi britanski mediji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Primorsko-goranska policija

Angleško govoreča ženska, ki so jo pred dnevi našli na Krku, je še vedno v bolnišnici, policija pa poskuša ugotoviti njeno identiteto, so hrvaškim medijem sporočili policisti Primorsko-goranske županije. "Javljajo se krajani in sporočajo informacije. Zaenkrat o primeru ni še nič novega, tudi identiteta še ni potrjena. Gospa je še vedno v bolnišnici," so povedali za Dnevnik.hr.

Primorsko-goranska policija

O skrivnostnem primeru so se razpisali tudi britanski mediji. The Sun in Daily Mail pišeta o "misteriju ženske, najdene na hrvaškem otoku, ki odlično govori angleško, a se ne spomni svojega imena". Pišejo, da jo je prvi opazil ribič, ki je videl, kako krili z rokami, zato je poklical pomoč. Povzemajo tudi besede domačina, da so žensko našli na težko dostopnem terenu, polnem kot britev ostrih skal.  Ženska se ne spomni, kaj je tam počela. Kot kaže, je sredi divje narave preživela več noči. Pri sebi ni imela dokumentov ali mobilnega telefona, bila je izčrpana in dehidrirana. Kot piše The Sun, ni jasno, kaj je na tem delu otoka sploh iskala, saj sem redko zaidejo celo živali, ker hrane med skalami ni.

Primorsko-goranska olicija

Žensko so našli 12. septembra in ocenjujejo, da je stara okoli 60 let. Je srednje postave, visoka je 165 centimetrov, ima svetle lase do ramen in modre oči. V času najdbe je bila oblečena v temnomodro majico z belimi črtami in kapuco, črne hlače, teniske, nosila je tudi rožnato pokrivalo.

Hrvaška policija prosi vse, ki imajo kakršen koli informacije o njej, da se obrnejo na Policijsko postajo Krk, na telefonsko številko +38551439210 ali jim pišejo na primorsko-goranska@policija.hr.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta