Kriminalna združba zavarovalnici dve leti prijavljala lažne prometne nesreče

ČK
26.07.2021 10:52
Z goljufijo so prišli do 52 tisoč evrov protipravne premoženjske koristi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbilična.
Andrej Petelinšek

Kriminalisti PU Koper so ovadili 34- in 40-letnika iz okolice Kopra ter 48-letnika iz  Strunjana. Utemeljeno so osumljeni, da so v sostorilstvu organizirali in omogočili lažne škodne dogodke s pomočjo še petih osumljenk in štirih osumljencev, fiktivnih lastnikov osebnih avtomobilov, ki so nastopili kot povzročitelji ali  udeleženci lažnih prometnih  nesreč. 

Vsi so utemeljeno osumljeni, da so storili pet kaznivih dejanj zavarovalniških goljufij, za kar je zagrožena kazen od enega do osem let zapora.

Začelo se je s prijavo oškodovane zavarovalnice. Pri osumljenih so kriminalisti, ki jih je usmerjalo tožilstvo, nato opravili  hišne preiskave in zasegli predmete, listine in elektronske podatke ter ugotovili, da so se združili  prav zato, da so goljufali.

V letih 2019 in 2020 so pri zavarovalnici vložili odškodninske zahtevke za lažne škodne dogodke, lažnivo so navedli kraj in čas prometne nesreče, s tem oškodovali zavarovalnico ter si pridobili protipravno premoženjsko korist v višini približno 52.000 evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta