Maribor: Sredi belega dne moška pristopila do policistov, eden je izvlekel pištolo in nameril v policista

M.R.
02.08.2023 12:55

Včeraj okoli 11.30 sta do policistov v Mariboru pristopila dva moška, pri tem je eden izmed njiju policisto zagrozil z uporabo strelnega orožja in nameril v policista.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zasežena pištola in naboji.
PU Maribor

 

Policist je prav tako izvlekel pištolo, a do strelov ni prišlo, saj sta policista moškega obvladala z uporabo prisilnih sredstev, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor. 

Osumljencu sta policista zasegla polavtomatsko pištolo kalibra 6,35 milimetra z nabojnikom in naboji. V nadaljevanju postopka so mu policisti odredili pridržanje, izvedli pa so tudi hišno preiskavo na njegovem domu. 

Ko so bili preiskovalni postopki končani, so storilca izpustili na prostost, bo pa zoper njega policija na mariborsko okrožno državno tožilstvo podala ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti. 

Poleg tega kriminalisti nadaljujejo preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta