Na Viru pijan z avtomobilom zapeljal v družino, ženska umrla, med poškodovanimi tudi trije otroci

Va
18.08.2024 07:54

Tragedija se je zgodila v soboto malo pred polnočjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Štiri osebe so zaradi poškodb prepeljali v bolnišnico v Zadru, je objavil hrvaški portal 24sata. Jutarnji list o poškodovanih piše, da so med njimi trije otroci, ki so v trenutku nesreče skupaj z nesrečno žensko hodili ob cesti. Priče so povedale, da je vanje trčil voznik fiata punto, očitno pijan. Avtomobil se je nato prevrnil, tako da so voznika in sopotnika iz pločevine reševali gasilci.    

Policija je naknadno potrdila, da je pijan 29-letnik v avtomobilu zadrskih registrskih oznak zaradi prevelike hitosti in ob slabi vidljivosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v družino na mestu, kjer ni ne pločnika ne ustrezne razsvetljave. 

Štiriindvajsetletna hrvaška državljanka je umrla na kraju nesreče, še en odrasli in trije otroci pa so bili poškodovani, pri čemer 28-letnik in dva otroka huje.    

Medtem na družbenih mrežah komentirajo, da je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bo na prepolnem Viru nekaj zgodilo. "Vir je prometno težki divji zahod," piše v enem od odzivov. "Na tisoče ljudi na plažo in s plaže, nikjer pločnika, dobesedno hodiš po cesti. Zvečer na tako imenovanem korzu, ki je v bistvu glavna cesta skozi Vir, največji kaos avtomobilov in ljudi ...," navaja Index.hr. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta