Najemnika stanovanja je zadavil do smrti, ker ni imel denarja za plačilo

M.R.
05.03.2019 09:47

Lastnik apartmaja na obrobju Melbourna, ki ga je oddajal prek spletne strani Airbnb, je priznal, da je ubil gosta, ki ni imel denarja za plačilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

42-letni Jason Colton se je na sodišču izrekel za krivega krivega uboja, ni pa priznal umora 36-lenega Ramisa Jonuzija, ki je umrl oktobra 2017. Colton je žrtev pretepel in zadavil sta na sodišču povedali priči. Vse skupaj zaradi 210 avstralskih dolarjev (dobrih 130 evrov), ki jih je pokojni dolgoval. 
Ob tem je storilec povedal, da žrtve ni želel ubiti ali resneje poškodovani, ampak da je želel, da bi bila nezavestna. 
Po poročanju avstralskega časopisa The Age je Jonuzi delal kot zidar in je za čas, ko je še urejal nekatere osebne zadeve, najemal stanovanje v Brighton Eastu. Želel je poceni stanovanje. 
Ko je prišel dan plačila, je imel na svojem računu manj kot 10 avstralskih dolarjev in zato ni mogel plačati. 
Na vrhovnem sodišču zvezne države Victoria so povedali, da je Jonuzi ob 20. uri spakiral vse svoje stvari, počistil svojo sobo in je želel oiti, ko so k njemu pristopili trije moški, ki so zahtevali denar. 
Tožilec je povedal, da naj bi ga prvi napadel Colton. "Zgrabil ga je in ga vrgel ob steno ter ga začel daviti," je povedal tožilec Mark Gibson. Nato naj bi ga prijela še druga dva moška in ga držala, Colton pa ga je pretepal, dokler ni žrtev izgubila zavesti. Nato naj bi ga izvlekli iz stanovanja in ga tam še naprej napadali. 
Na sodišču so predvajali tudi posnetek s kraja dogodka, na katerem je bil Januzi napol nag in je ležal pred hišo, videlo pa se je, da ima zlomljen nos in okrvavljen obraz. 
Colton je zanikal, da ga je zavestno ubil. Če bo porota sprejela njegovo priznanje krivde uboja, ga lahko doleti do 20-letna zaporna kazen. Če pa bi mu sodili zaradi umora, pa ga lahko doleti celo dosmrtna zaporna kazen. 
Sostorilca Craig Levy in Ryan Smart, prvi je bil lastnik hiše, drugi pa sostanovalec, sta se že septembra lani priznala krivdo sostorilstva pri uboju. Smart je bil obsojen na devetletno zaporno kazen, Levyju pa so prisodili sedem in pol zapora. 
Že prej so se oglasili tudi v Airbnbju in dejali, da jih je ta primer užalostil ter ujezil. Hkrati so oglas za oddajo stanovanj v tej hiši umaknili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta