Najstniki pred šolo do smrti zabodli vrstnika

M.R.
09.10.2019 15:28

Pred srednjo šolo v kanadski provinci Ontario je bil v pondeljek umorjen 14-letnik. Dva najstnika sta obtožena umora, še dva pa je v povezavi z dogodkom včeraj policija skupaj z njima prijela.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
(Fotografija je simbolična)
Profimedia

Najstnika, stara 14 in 18 let sta se že pojavila pred sodnikom zaradi umora Devana Selveyja, učenca srednje šole Sir Winston Churchil v Hamiltonu. Poleg njiju so prijeli tudi fanta in dekle, stara 16 let. Vsi, skupaj z žrtvijo, so ali pa so bili dijaki iste srednje šole.
Tragedija se je zgodila v ponedeljek, mati ubitega pa je bila vsemu skupaj priča. Njenega sina so zabodli. "Videla je nekaj groznega. Zlomljena je," je povedal detektiv Steve Bereziuk, pri tem pa dodal, da imajo policisti videoposnetek dogodka. Ob tem ni želel govoriti o razmerju med žrtvijo in osumljenci, prav tako ni želel povedati, ali je šlo za mučenje ali za nasilje med mladostniki.
{twitter}https://twitter.com/CHCHNews/status/1181908858786254849{/twitter}
Bereziuk je pojasnil, da si je policija ustvarila precej dobro sliko o tem, kar se je dogajalo med žrtvijo in ostalimi najstniki, ki naj bi ga napadli. "To v tem trenutku še raziskujemo," je povedal.
Devan je bil po besedah njegove sestre sicer tih 14-letnik, ki je ljubil živali. Bil je precej zaprt in se je odprl le redkim ljudem. Pogosto je prek glave nosil kapuco, da ga je bilo težje prepoznati. "Ko pa se je odprl, pa je bil fenomenalen, saj se je le smejal," ga je opisala njegova prijateljica Kandace Brenn, ki živi blizu šole.
{twitter}https://twitter.com/CTVKitchener/status/1181883755235074048{/twitter}
Zaradi dogodka je bilo povsem potrto tudi Devanovo dekle. "Videti je bila, kot da se bo zgrudila. Kot da se ji je pod nogami sesul ves svet," je povedala Brennova.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta