Nova Gorica: Umorjenega 26-letnika naključno našla sprehajalka, poteka intenzivna preiskava

STA, A.L.
14.01.2022 13:31
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Marino Pangos, vodja sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica, je v današnji izjavi za medije povedal, da so policiste 11. januarja zjutraj obvestili o najdbi moškega, ki ni kazal znakov življenja. Našli so ga na potki nad železniškim predorom na koncu Streliške poti v Novi Gorici, tik ob državni meji s sosednjo Italijo. Poleg pokojnega je bilo tudi kolo. Mlajšega moškega je naključno našla državljanka Republike Italije med sprehodom po makadamski poti, ki vodi iz Italije na Streliško pot pod Kostanjevico.

Takoj po najdbi trupla je na pomoč poklicala tamkajšnje stanovalce, ki so o najdbi trupla obvestili policijo. Na kraj so prišli tudi slovenski in italijanski reševalci. Kmalu po prejetem obvestilu so bili na kraj napoteni policisti in kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica, ki so kraj varnostnega dogodka zavarovali in izvedli prve nujne preiskovalne ukrepe. 

Poleg policistov in kriminalistov sta se ogleda kraja udeležili tudi preiskovalna sodnica okrožnega sodišča, ki je na kraju odredila določena preiskovalna dejanja, in okrožna državna tožilka iz Nove Gorice. Tekom popoldneva istega dne je bila v sklopu identifikacijskega postopka ugotovljena in dokončno potrjena identiteta pokojnega. Izkazalo se je, da gre za 26-letnega moškega, državljana Republike Slovenije. Preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Novi Gorici je odredila sodno obdukcijo, ki so jo dan kasneje opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Prve ugotovitve sodne obdukcije kažejo, da je šlo za nasilno smrt. 

Preiskava intenzivna in v polnem teku

Kriminalisti, kriminalistični tehniki in forenziki so opravili temeljit ogled in zavarovali številne sledi in dokaze. Za ogled kraja dejanja so poleg vseh kriminalistično tehničnih ukrepov ter dejanj uporabili tudi policijski dron. V okviru ogleda je sodeloval tudi vodnik službenega psa za iskanje bioloških sledi. Policisti so medtem pri občanih zbirali obvestila in opravili številne operativne naloge. Motiv, zakaj je prišlo do kaznivega dejanja, bodo novogoriški kriminalisti poskušali ugotoviti v nadaljevanju preiskave. Sočasno so bili o najdbi trupla obveščeni tudi italijanski varnostni organi, ki pri preiskavi vseskozi intenzivno sodelujejo s slovensko policijo in izvajajo podobne naloge tudi na njihovem območju. 

Kriminalistična preiskava poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja umora, predkazenski postopek usmerja okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. 

Preiskava na obeh straneh državne meje je intenzivna in v polnem teku. Drugih podrobnosti v tem trenutku zaradi interesa kriminalistične preiskave in ugotavljanja vseh okoliščin smrti pokojnega ter kriminalistične taktike in metodike dela, širši javnosti ne morejo posredovati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta