Po pol leta spregovorila Zadrčanka, ki je gledala, kako je moški tepel njeno prijateljico

M.R.
18.12.2018 08:37

Na Hrvaškem še vedno močno odmeva incident, ki se je zgodil letos poleti, ko je 31-letni Zadrčan v lokalu brutalno pretepel svoje nekdanje 18-letno dekle.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policija je Kovačevića prijela nekaj dni po dogodku.
Profimedia

Pretekli petek je bil glavni akter izpuščen na prostost, saj v šestih mesecih od prijetja še ni bil obsojen, sodišče pa je moralo pripor odpraviti. In to, da je storilec Darko Kovačević - Daruvarac na prostosti, je pretreslo žrtev in njeno družino, poleg tega pa tudi prijateljico pretepenega dekleta, ki je bila priča dogodku. 
In spregovorila je za Slobodno Dalmacijo. "Ne morem vam opisati, kaj občutim danes, šest mesecev po tem dogodku. Še vedno upam, da so to vse samo sanje, iz katerih se bom prebudila," je povedala 18-letna Zadrčanka. 
Dodala je, da je šest mesecev živela v strahu in se je bala javno govoriti, zdaj, ko so storilca izpustili na prostost, pa se je odločila povedati resnico. 
"Upala sem, da bo vsaj država poštena in ga bo zaprla, a sem pričakovala preveč. Doživela sem šok, kakršnega si nihče ne more niti zamisliti. Ko si prisiljen gledati, kako nekdo masakrira najboljšo prijateljico, ko jo pretepa do smrti, ti pa ne smeš popolnoma ničesar narediti, niti ne moreš," je povedala. 
Pojasnila je, da je bila 13. junija s prijateljico in še enim prijateljem popoldne na plaži, nato pa so odšli na kavo v lokal, kjer se je zgodila tragedija. "Prišla sem približno eno uro pred prijateljico. Sedela sem in pila kavo s prijatelji. Kmalu je prišel Daruvarac s svojimi 'prijatelji'. Ko je vstopil, je s police vzel steklenico Stocka. Nisem se zmenila zanj, vse dokler se ni začel dreti. Vpil je na dekle, ki je sedelo z njim, ker da ne sme kaditi, ker je noseča in jo udaril," je povedala. 

Mislila, da je mrtva

Nato je skušala domnevna nosečnica pobegniti v avto, a se je bila zaradi groženj prisiljena vrniti. In takrat je v lokal prišla tudi prijateljica. In Daruvarac je stal blizu vhodnih vrat. "Ko je vstopila, jo je porinil. Bil je zelo ljubosumen na vse. Grozil ji je, da jo bo ubil, če ga bo pustila. Sedla je k meni in takoj sem ji rekla, naj ne vstaja, ker je nor in agresiven in da je že udaril tisto dekle," je pojasnila mlada Zadrčanka in dodala, da je bilo vse v redu, dokler ni njena prijateljica odšla na stranišče. 
"V nekem trenutku je bilo slišati tri zelo glasne udarce, kot da bi jo prijel za glavo in z glavo trikrat udaril ob vrata ali steno. Lastnica lokala mi je rekla, naj me nič ne skrbi, da ji ne bo nič storil, njen mož pa je povišal glasnost glasbe. Še sama sebe nisem slišala, tako glasno je bilo," nadaljuje. 
Ko je njeni prijateljici uspelo pobegniti s stranišča v prostore lokala, pa se je šele vse skupaj začelo. "Tepel jo je, cukal, vlekel, udarjal po celem telesu in v enem trenutku, ko je ležala na tleh, jo je nokavtiral z nogo v glavo kot zadnjo smet. Ležala je na tleh, oblita s krvjo, napol nezavestna. V glavi me je prešinilo, da je mrtva. Vstala sem in padla na kolena. Vpila sem. Vsi so gledali in nihče se ni upal dvigniti in ga odstraniti od nje," opisuje tragedijo. Kasneje se je njena prijateljica le uspela dvigniti. "Imela je zmečkan nos, po sredini nosu in prek obrvi pa je imela luknjo, iz katere ni tekla kri, ampak kar kosi krvi," nadaljuje z drhtečim glasom. 

Grožnje družini pretepenega dekleta

Nato je lastnico lokala prosila, da pokliče reševalce in policijo. "Nikogar ni treba klicati, to se lahko reši brez prve pomoči in reševalcev," ji je odvrnila. Ko je ugotovila, da ji lastnica ne bo pomagala, se je sama začela dreti na pomoč. "Ves čas so se ji zapirale oči. Z robčkom in roko sem ji držala nos in ustavljala krvavenje in jo ohranjala pri zavesti ... Na koncu mi je uspelo poklicati sestro in tudi prvo pomoč," je povedala Zadrčanka. 
Pojasnila je, da je družina njene pretepene prijateljice zdaj vsakodnevno deležna groženj. Materi naj bi tudi predrli pnevmatike na vozilu. Ponoči ji zvonijo. "Vsako noč je budna, boji se spati, ves čas mi piše, da ne more več, da jo je neizmerno strah in da ni dobro," je še povedala in dodala, da se boji tudi za sebe, zaradi česar redko zapusti hišo. "Ko pa grem ven, se ves čas obračam in gledam, ali je kdo za menoj".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta