Policistom je med begom kazal sredinec, prevozil stinger, ustavila ga je šele blokada z avtomobili

ČK
14.01.2022 16:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Večera

V Moškanjcih so policisti v četrtek v prometu ustavljali voznika avtomobila zaradi nezanesljive vožnje. Ustavili so ga izven naselja Zamušani in mu zaradi nenavadnega vedenja odredili preizkus alkoholiziranosti in postopek za prepoznavo prisotnosti drog. Moški je preizkus odklonil, na poziv policistov tudi ni hotel stopiti iz avtomobila. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, a se kršitelj na prepoved ni oziral. Pritisnil je na plin in naglo speljal, policijska patrulja pa je zapeljala za njim. Kršitelj je z vijuganjem po cesti policistoma preprečeval, da bi ga prehitela, skozi okno jima je tudi večkrat pokazal sredinec.

V naselju Mihovci je naletel na še eno policijsko patrulja, zato je zavil na lokalno cesto v smeri Senešcev. Policijska zaseda ga je nato čakala v Sodincih in v Savcih, kjer so pobeglega voznika poskušali ustaviti s stingerjem. Zapeljal je na oviro, ki mu je predrla tri pnevmatike, a je 51-letni voznik trmaril in bežal še naprej. V Lešnici so mu policisti postavili blokado s službenimi vozili, takrat je le ustavil. Ko so policisti pristopili do njega, so v njegovi roki opazili manjši nož. Prijetju se je upiral, zato so ga policisti onesposobili s plinskim razpršilcem. Na kraju so mu nudili prvo pomoč, izprali oči in oskrbeli rano na nogi, ki je nastala, ko je brcal proti policistom. Kasneje so kršitelju zdravniško pomoč nudili še v ptujski bolnišnici, nadaljnjo vožnjo pa so policisti kršitelju preprečili tako, da so mu zasegli vozilo. Izdali so mu plačilni nalog, zoper njega bodo na pristojno sodišče naslovili tudi obdolžilni predlog.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta